Zone 5300 op Stripfestival Breda
Uiteraard ontbreekt Zone 5300 straks niet op het Stripfestival in Breda (7 t/m 9 september). Hét kwartaalmagazine voor strips, Cultuur en Curiosa is al sinds 1994(!) de verzamelplaats voor striptalent. Dat de redactie nog altijd gedreven zoekt naar jonge goden, zal blijken tijdens de portfoliodag, onderdeel van het Graphic AND-programma in Electron. Maar ook op de Kunststripbeurs is Zone 5300 van de partij.

Succesvolle stripmakers als Gummbah, Erik Kriek, Typex, Barbara Stok, Jeroen de Leijer en Reid, Geleijse & Van Tol (Fokke & Sukke) publiceerden allen vanaf hun prille carrière in Zone 5300. Daarnaast publiceren we eigenzinnige strips uit binnen- en buitenland, interviews, achtergrondartikelen en nog veel meer. Een aantal jaren geleden is Zone 5300 uitgebreid met een agentschap.

Een grote sortering graphic novels, smallpress-uitgaven, originele tekeningen en grafiek vindt u zaterdag 8 september in de Zone 5300-kraam op de Kunststripbeurs in de Grote Kerk.

Op zaterdagavond tenslotte, presenteert Zone 5300 i.s.m. Stichting IDFX (BUT Film Festival) en Electron een weergaloos But-Zone-Graphic AND-feest met o.a. Michiel van de Weerthof, Vera Bremington, Azwera, Onder Kelvin (met stripauteur Remco Polman), Marinus van der Pol en een Live: Sketch Battle met Maia Matches. Locatie: De Avenue, Waterstraat 5. Entree € 5,-, zaal open 20.30 uur.