Lancering Finland-special in WORM
De schrik van de Finse bossen: Randy Barracuda
De schrik van de Finse bossen: Randy Barracuda

Op donderdag 14 november 2013 wordt de Zone 5300 Finland-special feestelijk gepresenteerd in het Rotterdamse poppodium WORM.

De Finland-special bevat onder andere strips van Tommi Musturi, Jarno Latva-Nikkola, Ville Pirinen en Maria Björklund. Behalve strips biedt het blad dankzij interviews met kunstenares Elina Merenmies en rockband 22-Pistepirkko ook een blik op de Finse kunst- en muziekwereld.

Uw lijfblad heeft een zwak voor de Finse stripwereld omdat elk aspect van het werk van de kunstenaars de passie voor de kunstvorm uitstraalt. Voor de Finse striptekenaars staat niet commercialiteit centraal, maar de artistieke inhoud van de strips. ‘Hun werk doorbreekt de grenzen van het genre en de traditionele verteltechnieken,’ aldus onze redacteur en Finland-specialist Marcel Ruijters.

Dit Finse feestje is natuurlijk niet compleet zonder echte Finse versnaperingen. Sterker nog, het is ook geoorloofd te dansen. WORM heeft namelijk Randy Barracuda uitgenodigd, een van de populairste electro-acidpop-entertainers uit Helsinki. En dan sluiten we verrassingsacts op deze avond bepaald niet uit. We weten niet wat het Finse equivalent is van ‘be there or be square’, dus we zeggen het maar op zijn Hollands: wees daar of wees vierkant! En alleen als u helemaal van Maria Björklunds Planeetta Z moet komen, bent u geëxcuseerd.

Lancering Finland-special, donderdag 14 november 2013
Tijd: 20:00 tot 1:00
Tickets: € 4,00

De Finland-special werd ondersteund door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en FILI – Finnish Literature Exchange.

Uit It’s A Wonderful Life, door Tiitu Takalo
Uit It’s A Wonderful Life, door Tiitu Takalo