Lezersfeest 2012
Je kunt er de klok op gelijk zetten: elke tweede zaterdag in november vindt het Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, en elke editie mogen wij weer een spectaculair programma samenstellen op het Beeldpodium.

Zo komt om te beginnen Hein de Kort, een van Neerlands meest geliefde en consistent grappige cartoonisten, over zijn werk praten. Sonja van Hamel speelt met haar band niet alleen prachtige liedjes (denk aan Aimee Mann), ze brengt er live getekende beelden bij, oftewel Draw Clips. En over Aimees gesproken, Aimée de Jongh, bekend van o.a. haar strip Snippers in Metro en haar Ultrakort-animatie Aurora, is ook te gast. Stripauteur Robert van Raffe komt op originele wijze uitleggen wat een dandy is, en last but not least: Zone’s eigen diva Eefje Wentelteefje komt met een verrassende theatershow! De presentatie van het podium is ook dit jaar in handen van Zone-hoofdredacteur Tonio van Vugt. Vergeet ook vooral niet uw portemonnee mee te nemen, want alle auteurs signeren ook. En voor wie die avond – we kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen – even wil ontsnappen aan het visueel geweld, kan terecht bij optredens van o.a. Paulien Cornelisse, P.F.Thomese, Herman Brusselmans, Gummbah, Dick Swaab en Tommy Wieringa. Tot slot: vanaf middernacht wordt de hal van de bieb traditiegetrouw weer getransformeerd tot dansvloer!

Wij gaven weg: 3 keer 2 kaarten voor Lezersfeest 2012
Ja, u leest het goed: voor drie geluksvogels hadden wij hier twee gratis kaarten klaarliggen die toegang geven tot het Lezersfeest. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier !

Lezersfeest, Centrale Bibliotheek Rotterdam (Hoogstraat 110), zaterdag 10 november, 20.00-03.00 uur.
Zone 5300 Beeldtaal Podium: 20.45 – 23.30 uur, vierde verdieping.
Info over het complete programma en kaartverkoop: www.lezersfeest.nl

Diva's op het Beeldpodium: Sonja van Hamel (l.) en Eefje Wentelteefje
Diva's op het Beeldpodium: Sonja van Hamel (l.) en Eefje Wentelteefje

Over de Eefje Wentelteefje Theater Show:
In haar talkshow ontvangt televisiester, poppenkastdiva en stripfiguur Eefje Wentelteefje diverse gasten. ‘Poppenspel’ staat in deze voorstelling centraal. Een voor de hand liggend thema, want Eefje Wentelteefje, winnares van ‘Moppenfloepers‘ 2006, is immers zelf ook een pop. Een handpop wel te verstaan.
In de voorstelling zitten ook stang,- stok,- en staafpoppen. Maar dit geheel terzijde. De man achter Eefje blijkt ook nog eens een getalenteerd buikspreker te zijn.
We krijgen bezoek van poppenspelers Tjeerd en Lidewij van ‘Poppentejater de Eeuwig Bloeiende en Heerlijk Geurende Waterlelie’, de makers van Muisje Pierieliepiepielo. Muisje Poerieliepoepielie, Hondje Waffielieblaffielie, uiltje Oerielieboerielie en eekhoorntje Fliflafloflapperirario komen ook. Er is een kennisquiz en er zijn mooie prijzen te winnen. Ook is er ruimte voor meditatief objektentejater met groentevisualisatie en een stevig potje poppenrap.