Eric van der Heijden
Strippen met Toonder in het Letterkundig Museum
Fragment uit Toonders levensverhaal door Erik de Graaf
Fragment uit Toonders levensverhaal door Erik de Graaf

Tijdens de tentoonstelling Marten Toonder. Een dubbel denkraam organiseert het Haags Letterkundig Museum in samenwerking met Zone 5300 een stripdag onder de noemer Strippen op zaterdag. Op zaterdag 17 november wordt nadrukkelijk de link gelegd naar de hedendaagse strip door middel van lezingen en workshops. Zo licht tekenaar Erik de Graaf toe hoe hij in opdracht van het museum Toonders levensverhaal verstripte. Zijn fraai vormgegeven bundel is voor € 7,50 te koop in de museumwinkel. Vervolgens geeft stripauteur Barbara Stok de bezoekers in woord en beeld een uitgebreid kijkje in haar keuken. Na de lezing is er de gelegenheid om vragen te stellen en nader kennis te maken. Tenslotte geven stripmakers/illustratoren Vincent in ’t Hout en Joshua Peeters een stripworkshop Dieren Tekenen. En dat is in het Marten Toonder Jaar 2012 natuurlijk geen toevallige zaak! Doe mee en ontdek zelf hoe het dierenrijk zich in een paar lijntjes laat vangen; dikke beren in een geruit jasje niet uitgezonderd!

Gratis meedoen met Zone 5300!
Strippen op zaterdag vindt plaats op 17 november tussen 13:00 en 17:00 uur. De kosten bedragen € 10,- (exclusief de toegang tot het museum). Maar eenieder die het herfstnummer van Zone 5300 aan de kassa kan tonen, betaalt alleen de toegang tot het museum!
Reserveren tijdens openingstijden van het museum op 070-333 96 66.

Nieuwsgierig naar de wondere wereld van Marten Toonder? Download gratis de Marten Toonder-app voor de iPad die het museum in samenwerking met de Toonder Compagnie ontwikkelde.