Zone #128: Nieuwe talenten van ver en dichtbij
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

In het jongste nummer geen gebrek aan nieuwe talenten!
Om te beginnen is daar de Braziliaanse auteur Marsal Branco, die de cover maakte en met zijn schitterend getekende sciencefictionverhaal Het jaar nul zijn visitekaartje afgeeft; een kruising tussen Philip K. Dick en Frederic Brown, waarin de nadruk niet zozeer ligt op intellectueel gepuzzel met tijdreisparadoxen, maar op de personages zelf.

Plastieken Plunk-winnares Gerlinde De Ryck uit België ziet haar ontroerende winnende korte verhaal Thuis, over leven in den vreemde, in dit nummer gepubliceerd, en ook landgenote Hanne Dewachter – alhoewel geen onbekende voor de striplezer – maakt haar Zone-debuut met het sfeervolle korte verhaal De duinheks. Helene Lespagnard, ook lid van onze zuiderburen, maakte ondertussen de prachtige illustraties bij Marcel Ozymantra’s korte prozaverhaal Antiope’s kindje.

En dan is er Bob Op ’t Land, een van de grappigste jonge Nederlandse auteurs van dit moment. Met zijn semi-autobiografische humorstrip Plumbum zal hij vanaf dit nummer een vast onderdeel van onze tekenaarsstal gaan uitmaken.

Ook de Zwitserse tekenaar Michael Hacker, geïntroduceerd in de vorige Zone Expo, keert terug als vaste medewerker, maar nu met een humoristische strip, Het gebeurde in het westen.

Merel Barends wordt uitgehoord over de stand van zaken rond haar VR-project Oranova, Alfred Bos gaat dieper in op de achtergrond van Dune en Kjell Knudde laat zijn licht schijnen over de fenomenale Klaus Voormann, revolverheld voor The Beatles.

Dat allemaal en nog veel meer in dit goedgevulde nummer van Zone 5300!
Links: Het jaar nul door Marsal Branco. Rechts: De duinheks 
	door Hanne Dewachter
Links: Het jaar nul door Marsal Branco. Rechts: De duinheks door Hanne Dewachter

Hoe bestelt u Zone #128?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 8,50. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,50 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien een fraai welkomstgeschenk: New Ways With Vegetables and Other Disasters (winkelwaarde EUR 19,99, met dank aan De Harmonie). Cowboys in het Louvre, dichtende vikings en elektrische Rietveld-stoelen: ze bestaan alleen in het universum van de excentrieke cartoonist Glen Baxter. Britse humor op zijn best!
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.