Strips, kunst en Lovecraft: Zone #117
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 7,95 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

In de winter van 1906-1907 maakte de Oostenrijkse kunstenaar Alfred Kubin een serie werken die behoorlijk afwijkt van de rest van zijn oeuvre: koortsachtige taferelen die worden bevolkt door bizarre creaturen en een afspiegeling lijken van een andere werkelijkheid. Het voorgevoel is een relaas tussen feit en fictie door de Berlijnse stripauteur en Lovecraft-adept Fufu Frauenwahl.

De Duits-Belgische auteur Andreas probeert zo nu en dan verschillende stijlen uit. Van die ‘afdwalingen’, zoals hij ze zelf noemt, verschijnt bij Sherpa binnenkort onder die titel een bundel met korte verhalen op scenario van zeven verschillende scenaristen. Met de Fransman Dieter maakte hij hete kleurrijke Maidstone (zie afbeelding linksonder), dat we hier mogen voorpubliceren.

De Franse auteur Matthias Lehmann wilde als kind graag een bever zijn. En een Transformer hebben. Die twee zaken komen samen tijdens een desastreus schooluitje naar een tweederangs Walibi, in de hilarische strip Hoe ik door de bevers werd gered.

Wat kunt u nog meer verwachten in deze Zone? Een lugubere korte strip door Berend Vonk (In het bijzijn van derden), een Indische genderswapvariant op een sprookje van H.C Andersen door Zone-talent Lae Schäfer (De zoon van de Moeraskoningin), een door Maia Matches geïllustreerd kort humoristisch sf-verhaal van Marcel Ozymantra (Van nul tot niets), een interview met Adri van Kooten over diens nieuwste project en een fraaie Zone Expo met Iron Monkey (zie afbeelding rechtsonder).

Ook van de partij: Joan Cornella, Floris Oudshoorn, Wimpie Comics, Schwantz, Zookie en Fools’ Gold, om maar eens een greep te doen in dit rijkelijk met fraaie strips en beeld gevulde winternummer.

Maidstone door Andreas & Dieter (links) en Apfelpausedoor
	Iron Monkey
Maidstone door Andreas & Dieter (links) en Apfelpausedoor Iron Monkey

Hoe bestelt u Zone #117?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 7,95. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 47,70 voor zes nummers maar slechts EUR 36,50 (buitenland: EUR 42,00). U ontvangt bovendien een erg leuk welkomstgeschenk: Sigmund – Zevenentwintigste sessie van Peter de Wit (winkelwaarde EUR 9,90), waarin tijdens de sessies met onze geliefde psychiater de emoties weer hoog oplopen. (Met dank aan De Harmonie)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.