Science (Fiction) Special: Zone #119
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 7,95 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Een science(fiction)special? Ja, al was dat géén vooropgezet plan. Maar er bleken zó veel verschillende bijdragen thematisch verwant dat het gewoon gebeurde: van de strip van coverartiest Ole Comoll Christensen en Zone-debutant Aart Taminiau tot de one-pagers van Berend Vonk en niemand minder dan Thé Tjong-Khing. Voeg daaraan toe een uitgebreid artikel over de geschiedenis van de sf en een zowel informatief als humoristisch getekend verslag van een wetenschappelijk debat door Floris Oudshoorn, en voilà!

Ook het debuut van het best bewaarde geheim van de stripwereld, de Pools-Nederlandse Pier Dola, heeft een futuristisch tintje. Iedereen kent ze, van die familie-leden die in het verleden zijn blijven hangen. De titelpersonages in Punkopa's (zie afbeelding linksonder) doen er ook nog een schepje Statler en Waldorf bovenop: ‘Hé, schattepoppie! Helemaal klaar voor het modegala? Je ziet eruit als een mongool!’

Wie ben ik? Het is een vraag die de meesten van ons zichzelf wel eens hebben gesteld wanneer we ’s ochtends voor de spiegel staan. Aart Taminiau’s intrigerende filosofische strip Wat als… je zelf een illusie is (midden onder) geeft enkele antwoorden en werpt een blik in een mogelijke toekomst.

Over de toekomst gesproken: privacy is een dingetje, en je hoeft geen doemdenker te zijn om te stellen dat Orwells Big Brother inmiddels méér is dan een oubollige reality-show. Zone’s Deense auteur-van-het-eerste-uur Ole Comoll Christensen is terug met een fraai kort verhaal, Een goede vangst.

Stripjournalist en sf-kenner Hans Pols neemt u mee door 200 jaar sciencefiction in woord en beeld, Floris Oudshoorn laat zich van een wetenschappelijke en journalistieke kant zien, en illustrator Paul van der Steen van een ondeugende, en Marcel Ozymantra en Michiel de Jong (rechtsonder) sloegen de handen ineen voor een prachtig geïllustreerd kort verhaal met een rol voor de jonge Simone Beauvoir.

Dat alles en nog heel veel meer in deze weer ouderwetsch goed gevulde editie van uw favoriete strips-, cultuur- & curiosablad.

Punkopa’s door Pier Dola (links) en Wat als… 
	je zelf 
	een illusie is? door Aart Taminiau
Punkopa’s door Pier Dola (links) en Wat als… je zelf een illusie is? door Aart Taminiau

Hoe bestelt u Zone #119?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 7,95. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 47,70 voor zes nummers maar slechts EUR 36,50 (buitenland, inclusief België: EUR 42,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk een Kim Duchateau -pakket (winkelwaarde EUR 9,95) met tqwee geweldig leuke cartoonbundels: Bwurp! en Alles komt los. (Met dank aan Oogachtend)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.