Een nieuw voorjaar, een nieuwe Zone: #120
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Een nieuw voorjaar, een nieuwe Zone.
In dit nummer een royale voorpublicatie van De balling van Erik Kriek . Na zijn bewerkingen van Lovecraft-verhalen en murder ballads is hij terug met een ambitieus epos, ditmaal naar een eigen scenario. De Vikingkrijger Hallstein keert na jaren terug naar zijn geboortegrond, nadat hij werd verbannen wegens de moord op zijn beste vriend Hraffn. Diens broer zint op wraak, en Hallstein zal zijn demonen onder ogen moeten zien.

Gwen Stok, geen onbekende voor de trouwe Zone-lezer, maakte met De genezing van de krekel  een fraaie stripbewerking van de roman van Toon Tellegen. Arme krekel: het ene moment schijnt het zonnetje, fluit je een liedje en heb je een zorgeloos bestaan, het andere moment voel je je… ja, wat eigenlijk? Een prachtig relaas over depressies, en Zone publiceert het eerste hoofdstuk.

Stripmaker Guido van Driel oogste veel lof met zijn tweede lange speelfilm Bloody Marie. Hij vertelt over de totstandkoming van zijn jongste boreling, surrealisme in de polder en… zijn overtuiging dat ufo's bestaan. Tevens schilderde hij de prachtige cover.

Het is slechts het tweede gepubliceerde verhaal van de jonge schrijfster Henriëtte Poelman, maar dat zou je niet zeggen: De laatste mist weet de lezer op briljante wijze op het verkeerde been te zetten. Marcel Ruijters maakte de illustraties.

Verder: Mr. Mack is terug met een dubbele pagina, Gerrit de Jager vertelt over zijn nieuwe strip (en we krijgen twee pagina’s te zien), Mossy Giant  staat in de schijnwerpers in Zone Expo en nog veel, heel veel meer!

Links: fragment uit De balling door Erik Kriek. Rechts: 
	fragment 
	uit De genezing van de krekel door Gwen Stok en Toon Tellegen.

Links: fragment uit De balling door Erik Kriek. Rechts: fragment uit De genezing van de krekel door Gwen Stok en Toon Tellegen.

Hoe bestelt u Zone #120?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 7,95. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen EUR 51,00 voor zes nummers maar slechts EUR 39,00 (buitenland, inclusief België: EUR 45,00). U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk een Kim Duchateau -pakket (winkelwaarde EUR 9,95) met tqwee geweldig leuke cartoonbundels: Bwurp! en Alles komt los. (Met dank aan Oogachtend)
Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.