Swamp Thing, Bauer, Ben Vranken en Aimée de Jongh: Zone #115
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 7,95 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

In dit nummer van Zone 5300 keren een paar oude bekenden terug: Zone 5300-tekenaar van het eerste uur Floris Oudshoorn brak door met Swamp Thing. Eind dit jaar verschijnt alweer het negende album, en ter gelegenheid daarvan publiceren we zes pagina’s voor (zie plaatje onder). Hoewel onze favoriete moerasdinges in het verleden soms wat snel was aangebrand, arriveren we in dit keer bij een écht zwarte bladzijde in zijn geschiedenis. Over draining the swamp gesproken…

Ben Vranken bracht onlangs een kloek carrièreoverzicht uit, Dode varkens, waarvan we het gloednieuwe titelverhaal publiceren. De onfortuinlijke Gomèz slaat de waarschuwingen van de kok van het restaurant met de onheilspellende naam (‘Dit varken had een vreemde blik in de ogen’) in de wind, en dat had hij beter niet kunnen doen. Knoestige aardappelmannetjes, zwarte humor: al Vrankens handelsmerken zijn weer present.

De luistertest is terug. En Berend Dubbe alias Bauer ook, met het album Eyes Fully Open, dat vorig jaar na een decennium stilte uitkwam. Dubbe vertelt over hoe zijn eerste band Bettie Serveert zijn redding was, over zijn vroege liefde voor progrock en over die ene plaat die hij maar twee keer heeft gedraaid omdat hij hem liever zélf had willen maken.

De jonge Franse stripscenarist Pablo Iten maakte een strip met niemand minder dan onze nationale trots Aimée de Jongh: Bloed, harde taal & ballen (zie plaatje helemaal onder). Ook terug van weggeweest is de Finse stripauteur Hans Nissen, die na jaren de tekenpen weer oppakte voor Klerelijers, een fraai stukje slice of life.

Berend Vonk is tegenwoordig niet meer weg te denken uit Zone en brengt ons Noodlottige liefde. Zone Expo is voor street artist Dave the Chimp, en we krijgen antwoord op de vraag hoe het met Spekkie Big-tekenaar Marc van der Holst gaat. Natasja van Loon schreef een erotisch kort verhaal, Verboden kleuren, en Lae Schäfer illustreerde het. Dat en nog veel meer in dit action-packed zomernummer!
Swamp Thing door Floris Oudshoorn
Swamp Thing door Floris Oudshoorn
Bloed, harde taal & ballen door Aimée de Jongh en Pablo Iten
Bloed, harde taal & ballen door Aimée de Jongh en Pablo Iten

Hoe bestelt u Zone #115?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 7,95. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen € 47,70 voor zes nummers maar slechts 36,50 euro. U kunt bovendien als welkomstgeschenk kiezen uit twee unieke gesigneerde luxe prints op A4-formaat van illustraties uit onze korte- verhalenreeks: Duivelsdrek door Erik Kriek of Verboden kleuren door Lae Schäfer. Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier. Maar ook een abonnement cadeau geven kan: ook dan heeft u recht op een welkomstgeschenk.