Zone 5300 #133: Een goedgevulde Zone voor de winter!
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 8,95 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Buiten is het somber en koud (en dan bedoelen we niet alleen het weer), dus verwen uzelf met deze goedgevulde editie van Zone 5300! De Finse tekenaar Kivi Larmola maakte een prachtige biografie over de Russische uitvinder Leon Theremin, die ons de theremin naliet, het elektronische muziekinstrument dat menige sf-film in de jaren 50 en 60 van een soundtrack voorzag. Uit All And None, dat vooralsnog alleen in het Ests en Fins verschijnt, publiceren we een fraaie episode over Theremins verblijf in New York, De verovering van Amerika.

Bob Op ’t Land, die ook de geweldige cover maakte, is naast striptekenaar ook werkzaam in de zorg. Daarover maakt hij het ontroerende Regen, duinen, strand. Op ’t Land is een van de best gewaardeerde nieuwe sterren aan het firmament, en met goede reden.

Sfeervol griezelen in de wereld van Gidion van de Swaluw, dat kan in zijn prachtige strip Het geheime vlees, dat op de een of andere manier merkwaardig goed past in deze donkere dagen.

In de stripwereld kende men hem lang als de cartoonist Bandirah. De literatuur leerde hem kennen als de korteverhalenschrijver Joubert Pignon. Beide pseudoniemen heeft hij inmiddels afgeschaft: Robert Schuit is zichzelf, schrijvend en tekenend met dezelfde droge humor, maar nooit tegelijkertijd. Tonio van Vugt en Natasja van Loon spraken hem over zijn dubbeltalent, het vak en de korstondige opluchting van Sisyfus. 

Verder maken Esther van de Bund en Belinda Pannenkoek hun debuut in Zone 5300, met respectievelijk Groei en de cartoonreeks Belinda snapt het, waarin ieder op geheel eigen wijze autobiografisch gaan.

En laten we vaste waarden als Berend J. Vonk, Jan Vriends, Charles Guthrie, Schwantz, Kim Duchateau en Fool’s Gold, om maar eens een greep te doen, niet vergeten!
Word abonnee!
Abonnees van Zone 5300 betalen niet de winkelprijs van € 53,70 voor zes nummers maar slechts € 43,00 (buitenland: € 48,50). U krijgt bovendien een welkomstgeschenk naar keuze: een gesigneerde hoogwaardige print van de coverillustratie van deze Zone 5300 door Bob Op ’t Land, of een fraaie prent Papazuzuzu Kwartet van Marcel Ruijters. Vul snel hier dat onwijs handige formulier in en verzeker uzelf van die gezellige plof van de nieuwe Zone en het welkomst- geschenk op uw deurmat!