Eric van der Heijden
Jubileumeditie: Lezersfeest met Wim T. Schippers en Zone 5300's Beeldtaal Podium
Op zaterdag 12 november vindt in de Centrale Bibliotheek Rotterdam het vijftiende Lezersfeest plaats: een avond vol literaire voordrachten, lezingen, interviews en muziek van onder andere Kees van Kooten & Remco Campert, Adriaan van Dis, Renate Dorrestein, Tomas Ross, Joep van Deudekom, Mama Tandoori on stage en Het Monica da Silva Trio. Hoofdgasten op het inmiddels traditionele Zone 5300 Beeldtaal Podium op de vierde etage zijn beeldend kunstenaar, schrijver, tv- en radiomaker Wim T. Schippers en striptekenaar Theo van den Boogaard. Ook Frits Jonker, Erik Kriek en Happy Camper schuiven aan!

‘Theo, pas op, achter je!’: Van den Boogaard zingt Bob Dylan tegen 
	het decor van zijn eigen tekeningen...
‘Theo, pas op, achter je!’: Van den Boogaard zingt Bob Dylan
tegen het decor van zijn eigen tekeningen...

Wim T. Schippers en Theo van den Boogaard zijn samen verantwoordelijk voor de klassieke Nederlandse stripserie rond Schippers’ creatie Sjef van Oekel. Daarover zullen ze uitgebreid aan de tand gevoeld worden (de vraag die op ieders lippen brandt: komen er nog nieuwe avonturen van Sjef?). Maar de heren hebben meer pijlen op hun boog. Zo brengt Schippers een aantal klassieke nummers uit zijn repertoire; we noemen een (Zuurkool met) Vette jus, Ik ben Gerrit of Juliana onze vorstin – maar het kan die avond net zo goed iets totaal anders zijn, want met Schippers weet je het tenslotte maar nooit. Ook Van den Boogaard laat zich van een minder bekende kant zien als hij met band de avond afsluit met een aantal Dylan-klassiekers.

Maar voor het zover is heeft u al kunnen genieten van Fool’s Gold-redacteur Frits Jonker, die een gedeelte van zijn verzamelingenverzameling zal presenteren in woord en beeld (zij die hem op Image Lab zagen, weten wat een unieke ervaring dit is). Erik Kriek schuift aan om het te hebben over zijn bijna voltooide H.P. Lovecraft-bundel en meer. Job, Joris & Marieke van de gelijknamige animatiestudio tonen onder andere de clipjes die ze voor Jobs veelgeprezen muziekproject Happy Camper maakten – en er zal live gemusiceerd worden! De presentatie van het Beeldtaal Podium is dit keer in handen van Zone-hoofdredacteur Tonio van Vugt.
Het Lezersfeest eindigt traditiegetrouw in de bibliotheekhal, die tot 3:00 uur getransformeerd is tot dansvloer.

Wij gaven weg: 5 keer 2 kaarten voor Lezersfeest 2011
Ja, u leest het goed: voor vijf geluksvogels hadden wij hier twee gratis kaarten klaarliggen die toegang geven tot het Lezersfeest. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier !

...en Wim T. Schippers heeft genoeg aan zichzelf
...en Wim T. Schippers heeft genoeg aan zichzelf

Lezersfeest, Centrale Bibliotheek Rotterdam (Hoogstraat 110), zaterdag 12 november, 20.00-03.00 uur.
Zone 5300 Beeldtaal Podium: 20.45 – 23.30 uur, vierde verdieping.
Info over het complete programma en kaartverkoop: www.lezersfeest.nl