Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Welkom bij het Zone 5300 Agentschap
Een leuke op maat gemaakte strip of cartoon nodig? Of misschien een fraai logo, unieke foto of originele illustratie? Kijk eens rond op onze website!

Zone 5300 is niet alleen al sinds 1994 hét toonaangevende tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa in Nederland en Vlaanderen, maar sinds 1 oktober 2007 ook een agentschap.
Bij ons kunt u ook terecht voor bijvoorbeeld animaties, infographics of workshops cartoon- en striptekenen. Daarnaast beschikt Zone 5300 ook over een team van vormgevers en tekstschrijvers. Tevens draaien wij er onze handen niet voor om complete producten te leveren (zie Projecten). Zoekt u iets speciaals of heeft u bijzondere wensen? Laat het ons weten!

* Niet alle tekenaars die in het tijdschrift Zone 5300 publiceren worden vertegenwoordigd door ons agentschap. Agentschap Zone 5300 vertegenwoordigt een selectie van deze tekenaars, uitgebreid met tekenaars uit de rest van Nederland en België.
Marc Kolle in Automatisering Gids

22-02-2013 - Door onze bemiddeling heeft uitgeverij Sdu een nieuwe illustrator. Marc Kolle zal een serie illustraties gaan maken bij artikelen over de ict-sector.

De illustratie bij een artikel over ontwikkelingen bij de overheid op ict-gebied kunt u zien op zijn pagina , laatste thumb.

Workshop acquisitie voor illustratoren

04-11-2012 - Op zaterdag 8 juni organiseert het agentschap met Karim Moumen nog een laatste workshop voor illustratoren in Utrecht. Lees er alles over op het ProfielStylers-blog. Dit zal maar een kleine groep zijn, dus nóg meer persoonlijke aandacht. Tips & tricks voor acquisitie, effectief gebruik van social media, feedback op je portfolio, ervaringen uitwisselen met collega's en een kijkje in de wereld van de beeldinkopers.

Aanmelden en/of op de hoogte blijven? Stuur een e-mail naar agentschap@zone5300.nl.

Tomatenbillen van Ckoe

09-01-2013 - Ckoe maakte naast strips ook animaties. Voor Stormkracht2 (Marcel Harmsen en David Vermeulen) maakte hij een animatie bij het nummer Tomatenbillen. Bekijk het op YouTube.

Waarschuwing: dit vrolijke liedje uit hun musikale kindercabaretprogramma blijft geheid de rest van de dag in je hoofd rondzingen.

Net als bij voorgaande edities in 2005 en 2008 van de Agrarische Dagen Someren, is ook voor de editie van 2010 aan Zone 5300 gevraagd te zorgen voor het drukwerk en advies in de publiciteitscampagne.

Disciplines: Illustratie, Vormgeving

André Slob (É) zoekt in zijn werk naar de essentie van wat strips voor hem inhouden, de poëzie in het beeldverhaal. Hij doet dat met een heldere en zeer trefzekere stijl.

Disciplines: Character, Illustratie, Cartoon, Strip, Karikatuur, Vormgeving

Evalien Lang zet met haar illustraties Bibliotheek Rotterdam in de spotlights.

Disciplines: Illustratie

Geen onderwerp te gek of Djanko maakt er een cartoon over. Eenvoudig van vorm, scherpzinnig van inhoud. Zijn unieke en humoristische kijk op de actualiteit is een aanwinst voor ieder blad. Zijn cartoons zijn namelijk nooit grof, maar wel raak.

Disciplines: Cartoon, Live tekenen

Deze striptekenaar en illustrator uit Berlijn heeft een voorliefde voor horror en fantasy, al kan hij ook zeer realistisch werken. Zijn fabelachtig gedetailleerde tekentechniek roept Lovecraftiaanse visioenen op, in een stijl die aan Erik Kriek en Peter Pontiac doet denken. Hij maakt tevens animaties en art work voor computer games.

Disciplines: Illustratie, Strip, Animatie, storyboards, Karikatuur

Dit Deense tekentalent woont en werkt in Londen, maar is hard bezig Nederland te veroveren. Zijn verbluffend gedetailleerde schildertechniek is niet alleen in kinderboeken te zien, maar ook in toonaangevende kranten en bladen in diverse landen. In zijn illustraties gaan sprookjesachtige fantasie en realisme hand in hand. Eyecandy van de bovenste plank.

Disciplines: Illustratie, Schilderen, Character

Huur in plaats van een fotograaf eens een tekenaar in om verslag te doen van uw brainstormsessie of conferentie.

Disciplines: Live tekenen

Marissa Delbressine is in 2008 afgestudeerd met een master in animatie aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht. Zij woont in Limburg en is werkzaam als animator en striptekenares. Ze verzorgt ook workshops op het gebied van animatie, striptekenen en manga.

Disciplines: Animatie, Stripworkshop, Strip

Deze vormgever maakt haarscherpe infographics, illustraties en pictogrammen voor publiekstijdschriften en business to business. Ook zeer geschikt voor het web.

Disciplines: Animatie, Character, Illustratie, Infographics

Merel Barends (1980) studeerde Dramaschrijven en Illustratieve Vormgeving aan de HKU. In het schrijven en tekenen van beeldverhalen vond ze de ideale combinatie tussen haar twee passies: taal en beeld.

Disciplines: Character, Illustratie, Strip, Stripworkshop, Scenario

Michael Minneboo is met zijn videocamera en notitieboek vaak te vinden waar maar interessante dingen gebeuren op kunst- en cultuurgebied. Als schrijver en journalist ...

Disciplines: Tekst, Journalistiek, Lezingen, Itemregie, Interviews, Video

Bestookt sinds 2001 het web met venijnige cartoons, waarbij niets of niemand ontzien wordt. Hij is een veelgevraagd illustrator en werkt voor o.a. Radio 538, nrc.next, Veronica Magazine, Wegener Dagbladen, Rotterdampas, Louder, Digifoto PRO en Technisch Weekblad.

Disciplines: Illustratie, Cartoon