Zone 5300 geeft weg: 5 keer 2 kaarten voor The Best of 2010 in Cinema Melkweg

Aansluitend op, ja zelfs al tíjdens het IFFR, kan de onvermoeibare cinefiel terecht in Melkweg Cinema (Lijnbaansgracht 234a Amsterdam), waar van donderdag 3 t/m woensdag 16 februari 2011 The Best of 2010 volgens Zone 5300 worden vertoond. De redactie van Zone 5300 heeft een selectie gemaakt van de beste films van 2010. (eerder was de eer aan de filmtijdschriften Skrien (2008) en Schokkend Nieuws (2009). Melkweg Cinema toont deze favorieten in februari op een groot scherm. En we geven vijf keer twee kaarten weg voor een film naar keuze. Wat u daarvoor moet doen leest u onder aan deze pagina.

Voor The Best of 2010 kozen we onder meer voor Symbol (absurde filosofische humor van de Japanse regisseur Matsumo), Mother (een geniale Koreaanse thriller van de regisseur van The Host), L’ Illusionniste (ontroerende animatie naar een scenario van Jacques Tati) en The Fantastic Mr. Fox (briljante stop-motion naar Roald Dahl). Ook worden er verschillende films vertoond die niet of nauwelijks eerder in Nederland te zien zijn geweest, zoals Sex & Drugs & Rock & Roll en de snoeiharde, inktzwarte gevangenisfilm R. De meeste films draaien twee keer en verschillende titels zullen worden ingeleid door Zone-redacteuren die zullen uitleggen waarom de films volgens hen tot de cinematografische hoogtepunten behoren.

Alle voorstellingen beginnen om 19.00 uur. Toegang: Euro 7,– / Euro 6,– (korting)

PROGRAMMA:
do 3 & zo 6 feb 19.00 uur – ingeleid door Marcel Ruijters (6 feb)
DOGTOOTH
Giorgos Lanthimos (GR 2009, 94 min.)
“Uiterst beklemmende psychohorror op zijn Grieks, vol groteske en zeer onbehaaglijke taferelen, maar ook vele grappige momenten. Waarschuwing: niet geschikt voor kattenliefhebbers.” (Marcel Ruijters)
vr 4 & za 5 feb 19.00 uur – ingeleid door Michael Minneboo (4 feb)
FANTASTIC MR. FOX
Wes Anderson (VS 2009, 87 min.)
“Anderson maakte een van de beste animatiefilms van de laatste jaren; de eigengereide maar charmante Mr. Fox past uitstekend in de rij van personages die hij eerder op het witte doek bracht.” (Michael Minneboo)
ma 7 feb 19.00 uur – ingeleid door Tonio Van Vugt
SEX & DRUGS & ROCK & ROLL
Mat Whitecross (GB 2010, 115 min.)
“Rock-‘n-rollfilm van het jaar: Ian Dury’s gecompliceerde persoonlijkheid kende alle smaken, van charismatisch en liefhebbend tot manisch en egocentrisch. Andy Serkis bestrijkt het hele palet moeiteloos – Serkis ís Dury.” (Tonio van Vugt)
di 8 & wo 9 feb 19.00 uur – ingeleid door Tonio Van Vugt (8 feb)
L’ILLUSIONNISTE
Sylvain Chomet (FR 2010, 80 min.)
“Misschien wel de mooiste en ontroerendste Tati-film van allemaal, naar een nagelaten script van De Meester. En passant brengt Chomet op briljante wijze het jaren-50-Edinburgh als derde hoofdrolspeler tot leven.” (Tonio van Vugt)
do 10 & ma 14 feb 19.00 uur – ingeleid door Natasja van Loon (14 feb)
GAINSBOURG, VIE HEROIQUE
Joann sfar (FR, VS 2010, 130 min.)
“Zowel Eric Elmosnino als Kacey Mottet Klein (die de zanger op jonge leeftijd speelt) ZIJN Gainsbourg: uiterlijk, mimiek, charisma. De filmbeelden zijn bovendien adembenemend: stuk voor stuk waard om één voor één te bekijken, als ware het een strip. Vive l’imagination!” (Natasja van Loon)
vr 11 & za 12 feb 19.00 uur – ingeleid door Tonio Van Vugt (11 feb)
SYMBOL
Hitoshi Masumoto (JP 2009, 93 min.)
“Wie Matsumoto Hitoshi’s vorige film Big Man Japan zag, weet waar de man toe in staat is. Vermenigvuldig dat met factor 10 en u hebt ongevéér een idee van wat u te wachten staat: de meest absurdistische film van het jaar, mét een filosofisch tintje en een hilarische Kiss-parodie als dessert.” (Tonio van Vugt)
zo 13 feb 19.00 uur
MOTHER
Joon-Ho Bong (KR 2009, 128 min.)
“Koreaanse blockbuster-hit van de maker van The Host is wederom een goed geslaagde mix van suspense en melancholische humor.” (Jaap Verhoeven)
di 15 feb 19.00 uur
R
Michael Noer, Tobias Lindholm (DK 2010, 90 min.)
“Claustrofobisch geweld als hobby, zo doet men dat in Denemarken. Hier telt niet de strijd om de macht, maar wie het beste is in vivisectie. Als het proefkonijn kapot gaat neem je toch gewoon een nieuwe?” (Jaap Verhoeven)

Wij geven weg: 5 keer 2 kaarten voor een film naar keuze!
Alles wat u hoeft te doen is ons een mailtje sturen met als subject ‘best of 2010’ en (belangrijk!!!) vermelding van uw volledige naam en adres én naar welke film u wilt en op welke dag. Sluitingsdatum actie: dinsdag 1 februari om 12.00 uur. Prijswinnaars krijgen direct bericht.