Zone 5300 op de Stripdagen Houten
In oktober van dit jaar bestaat Zone 5300, tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa, precies vijftien jaar. Waar kan dan een betere start gemaakt worden met de viering van het jubileum dan op De Stripdagen, aanstaand weekend? Hier werd immers in oktober 1994 ook het eerste nummer ten doop gehouden. Zone 5300 viert zijn verjaardag niet met het jubileumnummer, ook het eerste deel uit de Collectie Zone 5300, Cowboy John van Jan Vriends, wordt feestelijk overhandigd aan Peter de Wit en Schwantz. En dan zijn er nog de vele live-optredens uit de Zone-stal, en is er Zone's stripquiz waar leuke prijzen te winnen zijn.

Jan Vriends zal in stijl zijn nieuwe 
	Cowboy John-album presenteren, 
	met eigen muziek en eigen vuurwater
Jan Vriends zal in stijl zijn nieuwe
Cowboy John-album presenteren,
met eigen muziek en eigen vuurwater

Ter gelegenheid van het jubileum is de Henk Albers Foyer (direct bij de ingang de trap op naar boven) omgedoopt tot Zone 5300-zaal. Daar kan de bezoeker, met de bar binnen handbereik, lekker relaxed struinen door alle jaargangen, fijn even bijpraten met de redactie en de tekenaars, of bijvoorbeeld luisteren naar 3FM-dj Michiel Veenstra en optredens van Zone-artiesten (waaronder het publieke debuut van de mysterieuze Incredible Ladykillers). Of geniet van de mooie Cowboy John-expo van Jan Vriends (die graag uw Cowboy John-boek in stijl signeert!) en de expo van Marcel Ruijters. Het complete programma voor de zaterdag en zondag vindt u hieronder.
Uiteraard vindt u Zone 5300 ook met een uitgebreide stand op de begane grond, in de tot Marten Toonder Zaal omgedoopte hal (u vindt ons meteen rechts als u bij binnenkomst de zaal betreedt).

Gratis Zone-buttons
Nog een reden om de Zone 500-zaal te bezoeken: wie een print van deze pagina inlevert, krijgt een mooie Zone 5300-button naar keuze, of een speciale customized button die ter plekke voor u gemaakt wordt. Draag hem met trots! Wees er snel bij, want die buttons zouden best wel eens hard kunnen gaan. En met de kortingsbon uit het programmaboekje betaalt u aan de stand van Zone 5300 geen € 6,50 maar slechts € 5,00 voor het jubileumnummer. En dat verschil is toch alweer gauw 2/3 biertje of anderhalve Kittepoes-button!

Programma Zone 5300

Zaterdag
14.00: Jan Vriends / boekpresentatie Cowboy John
14.30 Lamelos
14.40 DJ Michiel Veenstra
15.10 The Incredible Ladykillers
15.30 Heug

Zondag
13.00 Frits Jonker presenteert De Muzikale Verleiding
14.00 Zone’s Stripquizzz
14.20 Jan Vriends
15.00 Djanko
15.40 Acte de surprise!

Voor het complete programma en het laatste nieuws, zie De Stripdagen. Tot Houtens!

Wie zijn toch die mysterieuze The Incredible Ladykillers?
Wie zijn toch die mysterieuze The Incredible Ladykillers?