Zone 5300 geeft weg: 4 vrijkaarten voor de Jammernacht in Worm
Jodelbruut Jaap Blonk
Jodelbruut Jaap Blonk
Worm is een Rotterdams podium dat de individuele expressie in al zijn vormen hoog op de agenda heeft. Op vrijdag 28 november zal het menselijk stemgeluid centraal staan tijdens de Jammernacht. Stemkunstenaar Jaap Blonk en het dameskoor Bulderdrang treden op. Ook zal Bart Plantenga een lezing houden over de relatie tussen de ‘yodel’ en de avant garde.

Verstaanbaarheid is geen vereiste om met jammeren je doel te bereiken. De ‘Jammer’ heeft geen betekenis, hoewel het gebruik van woorden niet uitgesloten is. De oerschreeuw is voor iedereen verstaanbaar. En iedereen kan het.

Bart Plantenga is de auteur van het boek Yodel-Ay-Ee-Oooo: The Secret History Of Yodeling Around The World. Hij zal het jammeren in een historische en culturele context zetten. In een engelstalige lezing vertelt hij over de link tussen hollerin' (jammeren) en de avant garde.
Jaap Blonk is een van Nederlands bekendste en meest actieve stemkunstenaars. Speciaal voor deze avond heeft hij een programma samengesteld rond zijn persoonlijke visie op de ‘Jodel Brut', oftewel de ‘Jammer’.
Bulderdrang is een koor van (soms) dertig klassiek geklede dames dat luid, ritmisch en verrassend van zich laat horen. Bulderdrang zingt alles wat tekst is, van gebruiksaanwijzingen, speeches en weerberichten tot presentaties, trouwerijen en woordenboeken. Op verzoek hebben ze speciaal voor deze avond een Jammerstuk gecomponeerd.

Behalve voor aantal professionele jammeraars staat de avond ook open voor geïnteresseerden die het jammeren zelf eens willen proberen. Mensen met podiumangst kunnen de ‘Jammer’ vanaf een onzichtare plek uitproberen. Graag vantevoren opgeven bij de Worm-organisatie! ?

Zone 5300 geeft vrijkaarten weg
Omdat het eh… jammer zou zijn als een krappe beurs een onvergetelijke ervaring als deze in de weg zou staan, verloten we vier plaatsen op de gastenlijst. Stuur vóór dinsdag 25 november 12.00 uur een mailtje sturen met als onderwerp ‘Jammernacht’. De prijswinnaars krijgen per direct bericht. Voor informatie over plaats en tijd, zie www.wormweb.nl

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!