Comix Battle 2008 regio Limburg
De winnaars zijn bekend! Klik hier.

Vorig jaar vond voor de allereerste keer de Comix Battle in de Euregio plaats. In navolging van dit overweldigende succes wordt deze supertekenwedstrijd dit jaar opnieuw georganiseerd, maar nu voor jongeren uit héél Limburg! Hieronder lees je wat je moet doen om deel te kunnen nemen.De spelregels:
- Je mag niet jonger zijn dan 15 en niet ouder dan 20 jaar;
- Je woont in de provincie Limburg;
- Het formaat van de pagina's dient een staand A-formaat te zijn (hoe groot je de plaatjes tekent, moet je uiteraard helemaal zelf weten);
- De inzending moet minstens één strippagina en mag maximaal vier strippagina's groot zijn. Strookjesstrips mogen wel, maar ook dan moet je minstens 1 pagina inzenden (dus 3 à 4 strookjesstrips);
- De tekst in de strip moet in de Nederlandse taal zijn geschreven;
- Je bent volkomen vrij in je keuze van het genre: van autobiografisch tot sciencefiction en van humoristisch tot bloedserieus;
- Je bent ook volkomen vrij in je keuze van materiaal: wil je iets op de computer maken, dan mag dat, maar wil je ouderwets met pen en inkt werken, of met potlood, of iets schilderen, dan mag dat óók allemaal;
- Stuur géén originelen, maar kopieën of prints op papier. Digitaal aanleveren kan ook;
- Je inzending moet uiterlijk binnen zijn op 28 oktober 2008 op ons postadres: Kunstencentrum Signe, Willemstraat 91a, 6412 AP Heerlen o.v.v. Comix Battle 2008. Digitaal aanleveren kan via toon@kunstencentrumsigne.nl;.
- Vermeld bij je inzending je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Wat kun je winnen?
Er zijn mooie prijzen te winnen:

1e prijs: € 150,- aan tekenmaterialen, een stripboekenwaardebon, een publicatie op de Zone 5300-website, een abonnement op Zone 5300 t.w.v. € 26,00, kaarten voor het Stripmuseum in Brussel en het Stripmuseum in Groningen, en als klap op de vuurpijl mag de winnaar van de COMIX Battle 2008 een cover van het maandblad UIT ontwerpen!

2e prijs: € 100,- aan tekenmaterialen, een stripboekenwaardebon, een abonnement op Zone 5300 t.w.v. € 26,00, kaarten voor het Stripmuseum in Brussel en het Stripmuseum in Groningen.

3e prijs: € 50,- aan tekenmaterialen, een stripboekenwaardebon, een publicatie op de Zone 5300-website, een abonnement op Zone 5300 t.w.v. € 26,00, kaarten voor het Stripmuseum in Brussel en het Stripmuseum in Groningen.

Publieksprijswinnaar: een publicatie op de Zone 5300-website en een abonnement op Zone 5300 t.w.v. € 26,-.

De jury
De Comix Battle-jury staat onder leiding van stripauteur/Zone 5300-redacteur Marcel Ruijters, en bestaat verder uit stripauteur/illustrator Berend J. Vonk en illustrator/cartoonist Gady Mirtenbaum.

Hier let de jury op:

- Is het origineel? Gaat de inzending verder dan grappige mannetjes met grote neuzen of andere clichés?
- Versterken beeld en tekst elkaar? Of in het geval van een tekstloze strip: wat is de kracht van het beeld?
- Is het verhaal goed? Met alleen mooie tekeningen kom je er niet; de inhoud is minstens zo belangrijk.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 31 oktober om 20.00 uur in de Nieuwe NOR in Heerlen (Pancratiusstraat 30) tijdens de Wraak der Scholen, afsluiting van NU CULT 2008.

Expositie
Alle inzendingen zullen vanaf 31 oktober tentoongesteld worden in de bibliotheek van het Glaspaleis te Heerlen (Bongerd 18). Vanaf 5 november zijn ze nog een maand te bezichtigen in de Nieuwe Nor. In deze periode kunnen bezoekers hun favoriete inzending doorgeven aan de organisatoren. Op 3 december zal de winnaar van de publieksprijs bekend worden gemaakt op de website.

De Comix Battle 2007 is een co-productie van Zone 5300 en kunstencentrum Signe.

De volgende instellingen en bedrijven hebben de Comix Battle 2007 mede mogelijk gemaakt:

Gemeente Heerlen
Huis voor de Kunsten Limburg

Atomik

Wij wensen je heel veel succes en vooral veel tekencreativiteit toe!

Wil je de winnaars en de prijsuitreiking van de editie van dit najaar in de Euregio bekijken, klik dan hier.