Lezersfeest 2008
Waar de meeste literaire feesten uitsluitend en alleen voor schrijvers en uitgevers zijn, daar is het door de Centrale Bibliotheek Rotterdam georganiseerde Lezersfeest eerst en vooral voor de lezer. En óók dit jaar is Zone 5300 van de partij: uw favoriete tijdschrift brengt anderhalf uur lang strips en animatie op de derde etage met optredens van Jos Collignon, Kim Duchateau, Peter van Dongen en Marcel Ruijters.

Is het Paris Hilton? Is het de Zingende Huisvrouw?  
	Neen, het is Kim Duchateau!
Is het Paris Hilton? Is het de Zingende Huisvrouw?
Neen, het is Kim Duchateau!
Op zaterdag 1 november vindt de alweer twaalfde editie van het succesvolle Lezersfeest plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Het Lezersfeest is een literair festival waar schrijvers, dichters, striptekenaars en lezers elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten en is bedoeld voor iedereen die maar van lezen houdt. Onder de voorlezende literatoren bevinden zich Harry Mulisch, Herman Brusselmans, Kees van Kooten, D. Hooijer, Tessa de Loo, Naema Tahir, Jan Siebelink, Elvin Post en Leon Verdonschot. Nieuw dit jaar is het LiterHAHAtuurpodium waar humor en literatuur hand in hand gaan. En het zou natuurlijk geen feest zijn als er niet ook lekker gegeten, gedronken en gedanst kan worden.

Natuurlijk zorgt Zone 5300 weer voor visueel vermaak met strips, cartoons, animaties, absurdisme en muziek. Live op het Zone 5300-podium: Kim Duchateau, geestelijk vader van o.a. Esther Verkest en Aldegonne, die zich van een heel andere kant laat zien (en horen) met een reeks absurdistische liedjes. Volkskrant-cartoonist Jos Collignon werpt een onthullend licht op zijn eigen werk en dat van zijn collega’s. NRC-collega Peter van Dongen (bekend en bejubeld vanwege zijn Rampokan-tweeluik) praat ook over zijn werk. Verder zijn ook stipauteur Marcel Ruijters en cartoonist Kito van de partij, en is de presentatie als vanouds in de onveilige handen van Kees de Boer. Verrassende wendingen en ontregelende toestanden worden – zoals elk jaar – niet uitgesloten.
Rond middernacht, als u uw buikje vol heeft met alle lekkere hapjes en drankjes die overal verkrijgbaar zijn, sluit het Lezersfeest af met een swingend dansfeest tot vroeg in de ochtend.
Tot ziens op de 1e!

Zone 5300 gaf kaartjes weg!
Er lagen hier drie keer twee kaartjes klaar voor het Lezersfeest! Alles wat u hoefde te doen was ons een mailtje sturen met als subject 'Lezersfeest 2008’. Sluitingsdatum actie: vrijdag 24 oktober 12.00 uur. De prijswinnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Wilt u ook op de hoogte blijven van dit soort weggevertjes? Abonneer u dan nu op de nieuwsbrief via het Nieuwsbrief-formulier!

Lezersfeest, zaterdag 1 november 20.00-03.00 uur, Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat. Toegangsprijs € 17,00 / € 14,50 voor bibliotheekleden en CJP’ers / € 8,50 voor houders van een Rotterdampas.
Kaarten verkrijgbaar via Kassa Rotterdams Uitburo (Centrale Bibliotheek Rotterdam, servicekosten), Boekhandel v/h Van Gennep en Boekhandel de Balustrade (beide Rotterdam), diverse Selexyz-winkels door het hele land en via de website van het Rotterdams Uitburo.
Reserveren: 010 - 240 01 66.


Het Lezersfeest volgens Kito
Het Lezersfeest volgens Kito