Buiten is het koud, maar binnen is het voorjaar met Zone #101!
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 7,75 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of in onze webshop.

Na het 100ste nummer komt dat altijd lastige 101ste nummer. Maar al zeggen we het zelf: het mag er zijn, met die vrolijke voorjaarscover van Wanda Scott, alias Wasco, met wie we tevens een interview houden. ‘Talent is niet goed, talent maakt je lui,’ aldus de meester van het minimalisme. Hij laat zijn abstracte stripverkenningen achter zich en start in dit nummer als Wanda Scott met een nieuwe reeks even grappige als erotische strips, te beginnen met Bondagehumor.

Toeval of niet: dit nummer heeft een hoog absurdistisch gehalte met de strips van Michael DeForge (Canada), Joan Cornellà (Spanje) en Charles Guthrie (Nederland). DeForge’s De Helpende Hond is een verontrustende strip met een hoog Invasion of the Bodysnatchers-gehalte over een man en zijn… eh… ís het wel een hond? Cornellà toont zich het Catalaanse neefje van Brecht Vandenbroucke met zijn zwart-humoristische Mox Nox-strips. Guthrie’s volslagen idiote verhalen lazen we al eerder in Zone, maar met De avonturen van D.L. Steensma overtreft hij zichzelf.

In de nieuwe rubriek De luistertest schotelden we Neerlands bekendste singer-songwriter Lucky Fonz III een aantal zorgvuldig gekozen tracks voor en wat bleek? De gewezen straatzanger is absoluut niet van de straat. Met zijn visie op de popgeschiedenis blaast hij menig popprofessor van de sokken. Leest u over de onnozelheid van The Beatles, de doodsangst van de babyboomers en de palingsound van Mumford & Sons.

Jeroen Janssen legde het dorpje Nyundo in Rwanda vast in woord en schitterend beeld in La Saison des Pluies. Van 1990 tot 1994 gaf hij er les aan jonge kunstenaars, totdat de genocide uitbrak en hij moest vluchten voor zijn leven. Vorig jaar september was Janssen er terug en hij nam zijn schetsboek mee.

Verder: Duivelstekenaar Sam Vanallemeersch schittert in Zone Expo, Maaike Hartjes vertelt over haar project Tekeningen Rekeningen, Jasper Rietman is terug met een nieuwe serie TRI/P’s en Alice Kok toont haar dummy. Mis 'm niet, deze voorjaars-Zone!

Fragment uit De Helpende Hond door Michael DeForge
Fragment uit De Helpende Hond door Michael DeForge
Sam Vanallemeersch
Sam Vanallemeersch

Hoe bestelt u Zone #100?
Heel eenvoudig: bestel uw exemplaar in onze webshop. Het nummer kost bij bestelling EUR 7,75. U betaalt geen porto!

Vorige nummers gemist?
Die kunt u ook nog steeds bestellen! En dat gaat van een leien dakje in onze webshop, waar u niet alleen alle oude nummers van Zone 5300 kunt nabestellen, maar ook strips en graphic novels, T-shirts, originelen, zeefdrukken, gadgets en nog veel meer unieke zaken. Betalen gaat via iDEAL!

Word abonnee en krijg een welkomstgeschenk!
Hoera! Abonnees van Zone 5300 betalen geen €46,50 voor zes nummers maar slechts €34,50. Dat levert u dus een besparing op van EUR 12,00! U ontvangt bovendien als welkomstgeschenk Niemand de deur uit – vakantieboek voor thuisblijvers van Studio De Leijer (gesigneerd door de auteurs!). Deze 160 pagina’s tellende gids vol verhalen, knutselwerkjes, kleurplaten, puzzels, strips en ga zo maar door reikt u een buitenlandse vakantie aan, zonder overschrijding van de gemeentegrenzen. Zelf diarree veroorzaken, zelf een vakantieland verzinnen (Mirflop!), zelf een paspoort maken (van Mirflop!), zelf een taal verzinnen (Mirflops!) of een training Kamer-planten Negeren: doe er uw voordeel mee! Ook met Eefje Wentelteefje. Het welkomstgeschenk wordt u samen met de acceptgiro toegestuurd. (NB: geldt niet voor proefabonnementen.)

Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier.

LET OP: Wie nu abonnee wordt krijgt niet alleen Niemand de deur uit als welkomstgeschenk, maar ook het unieke Zombory-spel van FuFu Frauenwahl, dat bij het 100ste nummer aan abonnees werd weggegeven. (Deze actie geldt zo lang de voorraad strekt).