Zone 5300's Vlaanderen-special
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 6,50 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België, of via deze website.
Hij was het afgelopen weekend al in België verkrijgbaar tijdens Strip Turnhout, en ook de abonnees hebben hem al: Zone 5300's Vlaanderen-special, met niemand minder dan Cowboy Henk op de cover én binnenin. Is er verschil tussen de Nederlandse en Vlaamse stripwereld? Wij geven het antwoord, onderwijl trakterend op strips van Kamagurka & Herr Seele, Stedho, Serge Baeken en Brecht Evens, Maarten de Saeger, Brecht Vandenbroucke en nog veel meer fraais van bij onze zuiderburen.

Nummer 88 winter 2009/2010 ligt vanaf 14 december voor slechts EUR 6,50 in de winkels en is ook te bestellen via deze website. En u betaalt géén porto!


Met:
  • Cowboy Henk, door Kamagurka & Herr Seele, is na lange tijd weer terug in Nederland! In Vlaanderen ging de publicatie van deze legendarische absurdistische humorstrip gestaag door, maar hier bleven wij verstoken van deze geelgekuifde, bordkartonnen spierbundel. We verwelkomen hem met een bloemlezing van het beste uit de afgelopen vijf jaar; de cover werd speciaal voor dit nummer gemaakt.
  • In Neuzek trek door Stedho wordt een familievete beslecht en wraak ijskoud opgediend. Moraal: denk eerst goed na voor u uw kleine neefje laat schrikken.
  • Wij Nederlanders kijken met enige jaloezie naar onze zuiderburen: een complete nieuwe generatie stripmakers maakt het ene verbazingwekkende album na het andere, en de new wave van de Vlaamse strip leverde ook al publieksfavorieten op als Esther Verkest (Kim Duchateau) en Boerke (Pieter De Poortere). Maar is er eigenlijk wel zo'n groot verschil tussen Nederland en Vlaanderen? In Vlaanderen boven gaat Marcel Ruijters op zoek naar het antwoord, Dieter Van der Ougstraete leverde de zeer Vlaamse illustraties.
  • Twee generaties wonderkinderen worden verenigd in Téo Orfeo: Serge Baeken en Brecht Evens kruisen de potloden en penselen in een bruisende muzikale strip over de ondode wereldbandoneonist (ja, spreekt u dat laatste woord maar eens tien keer snel achter elkaar uit).
  • Gerolf Van de Perre is een voormalig kunstschilder die per ongeluk in de stripwereld rolde; wij voelden hem aan de tand over zijn werk en inspiratie. En: hoe zit het nou met dat onvoltooide vierluik gebaseerd op Wagners Der Ring des Nibelungen?
  • De Nederlandse schrijver (en zelfverklaard Belg) Pieter van Oudheusden en de Vlaamse illustratice-de-luxe Astrid Yskout brengen een verontrustend kort verhaal, De tandwolf.
  • En verder onder meer: fonkelnieuwe strips van Floor de Goede en Edward van de Vendel, Maarten de Saeger en Pieter De Poortere, de nodige dosis humor, film, literatuur, muziek, achtergronden en obscuriteiten. Warm aanbevolen in koude tijden!

Hoe bestelt u Zone # 88?

Heel eenvoudig: het nummer kost bij bestelling EUR 6,50. U betaalt geen porto!

Stuur een mailtje naar de redactie onder vermelding van:
uw e-mailadres
onderwerp: bestelling Vlaanderen-special
en in het bericht:
uw naam
uw adres

U krijgt dan een exemplaar thuis gestuurd met een acceptgiro erbij.
Klik hier voor het mailformulier!

Nummer 85, 86 of 87 uit 2009 of nummers uit 2008 of 2007 gemist?

Die kunt u ook nog steeds bestellen voor EUR 5,75 per nummer (nr. 87 kost EUR 6,50). Vermeld duidelijk welk nummer u wilt hebben.

Wilt u meerdere nummers tegelijk bestellen of heeft u oude nummers gemist uit 2006 of daarvoor? Stuur een mailtje naar de redactie met de gewenste nummers, en u krijgt een prijsopgave.
Welkomstgeschenk voor nieuwe abonnees

U kunt natuurlijk ook abonnee worden!
Dan krijgt u zes nummers voor EUR 29,00 inclusief verzendkosten - en dat levert u dus een besparing op van EUR 10,00! En dat is nog niet alles: wie nú abonnee wordt krijgt als welkomstgeschenk Alles op straat van Stefan Verwey: een van Neerlands scherpste cartoonisten neemt ook in deze bundel van alles op de korrel, van economische crisis tot moderne omgangsvormen. Het welkomstgeschenk wordt u samen met de acceptgiro toegestuurd. (NB: geldt niet voor proefabonnementen.)

Een abonnement is natuurlijk in een handomdraai geregeld via het abonnementenformulier.