Dubbeldikke Jubileum-editie
Zone cover Jubileumnummer 2004 groot
Zone 5300 bestaat ook op papier en is voor EUR 5,95 te koop in de beter gesorteerde stripwinkels en boekhandels in Nederland en stripspeciaalzaken in België.

Een weekje later dan we eerder meldden: vanaf 13 oktober in de winkels (maar nu al te bestellen via deze website)

De dubbeldikke jubileumeditie van Zone 5300

Zone 5300, tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa jubileert in oktober 2004. Het is dan precies tien jaar geleden dat het eerste nummer van dit eigenwijze blad in de Nederlandse en Vlaamse winkels lag.

Om dat te vieren brengt Zone 5300 een dubbeldikke jubileumeditie uit in een compleet nieuw jasje, met daarin een fraaie en gevarieerde selectie van het beste jonge Nederlandse en Vlaamse strip- en illustratietalent van dit moment, onder het motto 'Zone 5300 laat de jonge honden los!'.

De dubbeldikke najaarseditie van 2004, met meer dan 100 (!) pagina's ligt vanaf 13 oktober voor slechts EUR 5,95 in de winkels, maar is ook te bestellen via deze website. Dit dikste nummer ooit bevat onder veel meer het volgende:
 • Van cartoon tot 18-paginaverhaal: de 14 meest veelbelovende jonge honden uit Nederland en Vlaanderen laten de oude garde een flink poepje smaken. Maak kennis met de grote namen van morgen: Alice, Eibert Draisma, Dumboh, Stijn Gisquière, Floris de Goede, Kalepeb, Niels Kalk, Nozzman, Johan Potma, Maarten De Saeger, Schwantz, Simon Spruyt, Maarten Vande Wiele en Judith Vanistendael.
 • Haagse Harry krijg een extreme make-over, Brian Wilson maakt carrière als stripheld en Aldegonne hecht zich aan een jong hondje.
 • Interviews met Devendra Banhart, Clive Barker en Yin Lichuan, en een kort verhaal van wiskundige annex bestseller-thrillerauteur Guillermo Martínez, 'Vermoeide ogen'.
 • Frauderende wetenschappers, wilde vrouwen en Roemeense beatgroepen in die onvolprezen gazet van het parallele universum, 'Fool's Gold'.
 • Zone 5300 is bovendien in een nieuw jasje gestoken, met veel nieuwe rubrieken (lees alles over de geheime bezigheden van Robert Smith en de Zone-lezer!) en een nog mooiere vormgeving dan u al gewend was. Vergeet bovendien de buitenkant niet, van de hand van Luuk Bode.
  Verder natuurlijk de spraakmakende columns van Stefan 'Van Speijk' Nieuwenhuis en D.C. Lama, en veel besprekingen van de nieuwste en opmerkelijkste dvd's, cd's en boeken.


Speciaal voor de website hebben vier van de veertien jonge honden nog e-cards, animaties en tekeningen gemaakt:
 • Bekijk en verstuur de ultrageile e-cards van Maarten Vande Wiele.
 • De vrolijkste pagina van Zone 5300 is van de hand van Floor 'Flo' de Goede.
 • Truckers, siliconenkipjes en de ongegeneerde held-met-de-pet Mr. Mack, door Schwantz
 • Terug naar de tijd van dat het leven eenvoudig was. Nostalgie in het vissersverhaal Fishtory, van de hand van Nozzmann

Hoe bestelt u dat dubbeldikke Jubileumnummer?

Heel eenvoudig: het jubileumnummer kost bij bestelling EUR 5,95 en 2,00 portokosten.

Stuur een mailtje naar de bladredactie onder vermelding van:
uw e-mail adres
onderwerp: bestelling jubileumnummer Zone 5300

en in het bericht:
uw naam
uw adres

U krijgt dan een exemplaar thuis gestuurd met een acceptgiro erbij.
Klik hier voor het mailformulier!