Eindelijk komt er een Brom & Vlieg-verzamelalbum uit: Vliegangst. Tekenaar Sandra de Haan vond dat reden voor een feestje, en wel op zaterdagmiddag 18 oktober in de avontuurlijkste platenzaak van Rotterdam, Wormshop. Met dj Fons Moers en een kort live optreden van singer-songwriter Niek Hilkmann (a.k.a. Yoshimi). Rond 15:00 brengt Niek een voorproefje van zijn nieuwe cd. Vrolijke enigszins bizarre liedjes (in het Nederlands), met akoestische instrumenten en elektronica. Cultvideotheek Next Page heeft filmgerelateerde strips te koop en stripmaker Marcel Ruijters verkoopt nieuw werk en 2e hands strips. En de bar is open.
Wil je een unieke tekening in jouw exemplaar van Vliegangst, kom dan vooral langs.
Adres: Boomgaardstraat 71, Rotterdam. Tijd: 14:00 tot ongeveer 17:00.

Brom & Vlieg zijn de vaste commentatoren van het leven op een hondenuitlaatplek in Rotterdam-Zuid. De opvliegende muppets verdrijven de tijd met vileine dialogen, loungend op hun hypotheekvrije drol. Is een vliegenleven niet wat saai? Zoem in en er blijkt meer dan genoeg om je druk over te maken: politiek, het wangedrag van larven, geldgebrek, welke kant je om een lamp heen hoort te vliegen, privacy op internet, bezuinigingen op kunst & cultuur, kruisspinnen met babbeltrucs en waar het toch heen moet met de wereld. Er lijkt eigenlijk maar één zekerheid: shit happens. Vliegangst bundelt het beste uit vier small press boekjes, stripjes die eerder verschenen in Zone 5300 en veel nieuwe tragikomische poepverhalen.
128 opnieuw ingekleurde pagina’s, € 14,95. Het album zal uiteraard ook vanaf 13 oktober te koop zijn in de Zone 5300-webshop. Vliegangst wordt zaterdag 11 oktober gelanceerd op het Stripfestival Breda, waar Sandra te vinden is bij de stand van het Syndikaat. Een selectie stripjes is te lezen op de site van Sandra.