Michael Minneboo
Video: Bunbuns albumdebuut
Zaterdagavond 4 juni was het feest Café Willem Slok te Utrecht, want daar vond de dubbele boekpresentatie plaats van Rood Gras #2 en het albumdebuut van Bunbun.

Het eigenzinnige, vreemde konijn van Matt Baay bestaat reeds zeven jaar. Hoewel Bunbun al vaak in smallpress-uitgaven verscheen, bleef een echt stripalbum uit. Tot nu dan. Carrots included heet het stijlvolle Bunbun-album van uitgeverij Syndikaat.

Wanneer een stripmaker zijn creatie voor het eerst in albumvorm ziet, is dat toch een bijzonder moment. Een moment dat gevierd moet worden!

Ik ken Matt al een aantal jaar en lees zijn Bunbun-strips graag. In 2007 interviewde ik hem voor Intermediair over Bunbun - we maakten toen voor de site van het blad samen animaties over het witte konijn en de arbeidsmarkt. In het interview gaf Matt aan met Bunbun de wereld te willen veroveren. De boekpresentatie bood een mooi moment om hem te vragen hoe het met die plannen staat. En wat is er nu zo typisch aan een Bunbun-strip?Daily Webhead: Bunbuns albumdebuut from Michael Minneboo on Vimeo.

Wat?, geen interview met Rob van Barneveld, vraag je je wellicht af. Dit keer niet, maar ik sprak hem wel in 2008 toen zijn Rood Gras debuut uitkwam.

Zie ook deze fotoreeks over de boekpresentatie.