Nederland heeft er een stripfestival bij: het Internationaal Stripfestival Rotterdam. Op 28 februari en 1 maart vindt deze eerste editie plaats in het monumentale Hulstkampgebouw op het Noordereiland. Naast uitgevers, diverse beroemde signerende tekenaars uit heel Europa, stripbladen en speciaalzaken is er van alles te zien en te doen, dus heeft het niet de naam ‘beurs’ maar ‘festival’ gekregen. Dat klinkt goed! Want hebben we niet al meer dan genoeg beurzen in sfeerloze afgelegen evenementenhallen vol beduimelde bananendozen? Door op een goeie lokatie in een sfeervol pand eens breder uit te pakken, hopen we dat dit een gevarieerder publiek aan zal trekken dan dat je doorgaans op stripbeurzen aantreft.

Wat betekent dat? Een Rotterdam Lounge, live muziek, exposities, striptekenwedstrijdjes, een striptekenpworkshop door Kito & Vincent, eten en drinken. Kees de Boer en Roel Pot zullen stripmakers interviewen, terwijl het gesprek ter plekke door een snelcartoonist van beeld voorzien gaat worden. Dj Robert van der Kroft aka “the plastic fantastic time machine” draait tussendoor sfeerverhogende plaatjes. Dit festival, georganiseerd door Frans Meijer, is niet alleen interessant voor de die hard handtekeningenjagers, maar leuk voor het hele gezin. Ook Zone 5300 zal met een kraam en diverse tekenaars van de partij zijn. Binnenkort vind je het complete programma op de website. Bekijk hier hier alvast welke uitgevers en tekenaars je er aan zal treffen.

Op zaterdag geopend van 10 tot 18 uur; op zondag van 10 tot 17 uur. Adres: Maaskade 120. Makkelijk bereikbaar met OV en auto (gratis parkeren).