Het Centrum Beeldende Kunst is op 5 maart tijdens de Rotterdamse Museumnacht dé plek om bij te komen van uw vermoeiende wandeling. In samenwerking met cartoonist Kito organiseert het CBK namelijk de Kunsstriplounge. Nestelt u zich daar gerust met een stripboekje in de prachtige kartonnen stripleeslounge. Eenmaal uitgerust bent u van harte welkom bij de cursus Stripfiguren Kleien onder leiding van kunstenaar Hans Kievit. Ook is er de mogelijkheid om uw eigen stripalbum te maken tijdens de Cartoon Workshop Show.

Diverse kunstenaars en striptekenaars presenteren op deze avond hun werk. Zo brengt animator/illustrator Han Hoogerbrugge een spectaculaire performance en tekent stripmaker Wasco live de sterren aan de hemel. Zone 5300 exposeert origineel tekenwerk en verkoopt de beste strips uit binnen- en buitenland. Afsluitend kunt u tot diep in de nacht swingen met Ollie Q and the Deep Six en DJ Kito.

Deelnemende stripmakers en kunstenaars zijn: Alice Kok, Agnes Roothaan, Hans Kievit, Martijn van Santen, Wasco, Argibald, Bandirah, Joost Halbertsma, Marcel Ruijters, Vincent in ‘t Hout, Kito. Daan Botlek, Han Hoogerbrugge en S.P.A.M. van Grunsven. De deuren gaan open om 20:00 uur en het adres is Nieuwe Binnenweg 75.