24 mei: avondprogramma rondom striptekenaar en illustrator Erik Kriek
Het Haagse literaire podium BorderKitchen presenteert op donderdag 24 mei een speciaal avondprogramma rondom striptekenaar en illustrator Erik Kriek, naar aanleiding van zijn zojuist verschenen boek Het onzienbare, en andere verhalen van H.P. Lovecraft. M.m.v. Wim Brands, Joris Lehr en The Mechanical Musical Marvels.
Reserveer ovv. Zone 5300 en uw kaartje kost geen €5,- maar slechts €3,50.

Al sinds zijn tienerjaren is Kriek gefascineerd door de verhalen van de Amerikaanse auteur Howard Philips Lovecraft (1890-1937). Lovecraft geldt als een sleutelfiguur in de ontwikkeling van horror en sciencefiction; zijn groteske verhalen drijven op de angst van de mens voor onbekende krachten en wezens. Met Het onzienbare en andere verhalen gaat voor Kriek een grote wens in vervulling: in deze bundel brengt hij de fascinerende wereld van Lovecraft en zijn eigen uitmuntende tekenwerk op unieke wijze samen.

Aan de hand van projecties van zijn werk wordt Kriek tijdens BorderKitchen geïnterviewd door Wim Brands (VPRO); acteur Joris Lehr (TG Dolle Maandag) speelt een fragment uit zijn Lovecraft-monoloog 'Schaduwen over Innsmouth' en The Mechanical Musical Marvels laten vroegtwintigste-eeuwse sferen herleven aan de hand van originele 78-toerenplaten.

Locatie: Weimarstraat 36, Den Haag. Aanvang: 20.00 uur. Reserveren via: 070-3462355 (ma-vrij) of info@borderkitchen.nl. Ga voor uitgebreide informatie naar www.borderkitchen.nl