Sandra de Haan
Het stripbeursseizoen is weer geopend
Dit jaar was Nederland eregast op de grote stripvakbeurs FiComic in Barcelona. Per touringcar, auto en vliegtuig trok een heel legertje Nederlandse tekenaars naar het zuiden. Naast tekengerei werd natuurlijk ook aardig wat glaswerk vastgehouden. Wie er allemaal waren en hoe gezellig het was kunt u zien op het fotoverslag van Maaike Hartjes. De FiComic is nog maar net voorbij of de Haarlemse Stripdagen staan alweer voor de deur. Op 5 en 6 juni is Zone 5300 op de markt te vinden met nieuwe boeken, een verse Zone 5300 (een humorspecial) en natuurlijk veel signerende tekenaars. Zij presenteren hun nieuwe boeken niet alleen in de stand, maar ook in stripwinkel Het Avontuur, waar tegelijkertijd een grote Summer Sale gehouden zal worden. Een uitgelezen kans om een originele gesigneerde tekening, cartoon of schilderij te bemachtigen van uw favoriete tekenaar. Houd dit blog in de gaten voor meer info over deze Summer Sale.

Op zaterdag 26 juni doen we het op kleine schaal nog eens over op Bazar Bizar , een gezellige straatmarkt in Rotterdam-Zuid (Wolphaertstraat) waar kunstenaars, ontwerpers en illustratoren hun werk uitventen, zoals textiel, boekjes, strips, zeefdrukken, schilderijen, sieraden, stickers, merkwaardige objecten, T-shirts, cd’s en bizarre designer toys. Daarbij is er ook live muziek en wordt u op onverwachte momenten verrast door straattheater-acts. De 50 kramen tellende markt is van 10:00 tot 17:30 open.

Tot slot zijn we zondag 4 juli dan ook nog te vinden in de pittoreske oude binnenstad van Dordrecht. Daar staat de 15e editie van de Dordtse Boekenmarkt namelijk in het teken van de strip. Een mini-stripbeurs met uitgevers en signerende tekenaars is van 10:00 tot 17:30 te vinden op ’t Hof. Meer over al dit openluchtvertier leest u in de volgende Zone 5300.