Visuele avond met Erik Kriek, Frits Jonker, Robert van Raffe en Mooves

Zone 5300 is trots om op uitnodiging van het Instituut voor Beeld en Vorm de 8e IMG LAB avond in De Unie (Mauritsweg 34-35) te mogen verzorgen op maandag 16 mei. Het wordt een bonte en uiterst visuele avond met een aantal coryfeeën uit de Zone-stal.

Erik Kriek vertelt over zijn H.P. Lovecraft-adaptaties en veel meer, Frits Jonker vertelt over van alles wat hem momenteel bezighoudt (en wie Fool's Gold kent weet hoe grenzeloos dat is), Robert van Raffe licht een tip van de sluier op over zijn aanstaande graphic novel en tot slot zijn er de animaties van studio Mooves. De avond wordt ingeleid en bijeengehouden door Zone-hoofdredacteur Tonio van Vugt en Image Lab-host Theo Seesing.

Aanvang: 20.30 (verwachte afsluiting: 23.00)
Toegang: € 5 - Kaartverkoop aan de deur.
Meer info hier

Over de sprekers (in willekeurige volgorde):
Mooves (Jantiene de Kroon, Remco Polman en Wilfred Ottenheijm) is een onafhankelijke producent van animatiefilms met studio’s in Amsterdam en Nijmegen. De studio is gespecialiseerd in zowel traditioneel getekende bioscoopfilms als geanimeerde webapplicaties; het bekendst zijn hun korte Dirkjan-tekenfilms.
www.mooves.nl

Erik Kriek is striptekenaar en illustrator. Hij is vooral bekend van zijn reeks Gutsman (sinds 1994). Hij werkt als illustrator voor o.a. Schokkend Nieuws, VPRO Gids, Volkskrant en Vrij Nederland. Zone 5300 #92 bracht een voorpublicatie uit zijn binnenkort te verschijnen bundel met H.P. Lovecraft-bewerkingen.
www.gutsmancomics.com

Robert van Raffe (aka Dandy Raffe) debuteerde in 2005 in Zone 5300 met de strip A conversation piece over de historische dandy’s Oscar Wilde en James Abbott McNeill Whistler. Hij publiceerde ook in o.a. Passionate, NRC Next, AD, The Daily Tiger en Eisner en bracht diverse boekjes uit in eigen beheer.
www.dandyraffe.nl

Frits Jonker is samen met Milan Hulsing verantwoordelijk voor de populaire rubriek Fool’s Gold in Zone 5300, waarin vreemde verzamelingen en en andere curiosa zoals Pakistaanse psychedelica en Russische science-fiction de boventoon voeren. Met Dolf Hell schreef hij het boek De muzikale verleiding, over reclamesingles.
www.showcase.thebluebus.nl

We hopen u te zien op maandag de 16e!