Stefan Nieuwenhuis
Daniil’s charme in Groningen
*****
84 internationale kunstenaars verstrippen, verbeelden en vereren grootste Russische absurdistische schrijver
De verhalen, gedichten en toneelteksten van de Russische absurdist Daniil Charms (1905-1942) hebben nog steeds een enorme impact op schrijvers, dichters, cabaretiers, Zone 5300-lezers en kunstenaars. Zo verklaarden bijvoorbeeld Kamagurka en Gummbah schatplichtig te zijn aan het werk van Charms. Daarom vindt er in het teken van het Time Shift Festival een grote overzichtsexpositie plaats in het Oude Postkantoor in Groningen. U vindt er werk van ruim zeventig kunstenaars en er is een doorlopend programma met theater, film, animatie en muziek.

Op de expo is werk te zien uit Nederland, Duitsland, Vlaanderen en Rusland, van onder anderen Mikhail Karasik, Jan en Ingeborg Vriends, Paul Bodoni, Vladimir Sitnikov, Victor Goppe, Charlotte Peys, Eva en Anne Staal, Merel Barends, Alexandr Stroilo, Iurii Shtapakov, Remco Polman, Olga Florenskaia, Rik Wielheesen, Ludwig Volbeda, Elaterina Petrova, Sergei Iakunin, Lamelos, Delphine Frantzen, Oleg Derchachev, Marcel Ruijters, Robin ter Beke, Daniil Shirokov, Marina Spivak, Wilma Vissers, Dmitrii Saenko en Wouter Gresnigt. Speciale aandacht gaat uit naar de Comic Design-studenten van de Zwolse ArtEZ Hogeschool: met meer dan dertig verstrippingen zijn zij prominent aanwezig in het Huis van Charms.

De expositie duurt van vr. 17 t/m za. 25 mei en is iedere dag open van 11.00 tot 18.00 uur. Adres: Munnekeholm 1, Groningen . De toegang is gratis. Meer info vindt u op www.timeshift.nu