Plus: de onthulling van dé Nederlandse graphic novel van 2011!
Niet vergeten: vanavond is Was getekend... Een avond over de graphic novel. Zone-hoofdredacteur Tonio van Vugt geeft niet alleen een kleine lezing over het fenomeen, maar onthult ook dé graphic novel van 2011, die momenteel gemaakt wordt door een van Neerlands grootste talenten. Nieuwsgierig? Kom dan vanavond naar De Balie!

Wat kunnen we volgens organisator SLAA vanavond allemaal verwachten?
"De Graphic Novel is niet zomaar een strip, het is een beeldverhaal, waaraan bovendien door tekenstijl en verhaalvorm nogal eens literaire waarde wordt toegekend. Maar wie zich even verdiept in het genre ziet al snel dat de Graphic Novel velen gedaanten kent: van exuberante tekentsunami’s tot verstripte literaire romans. In Nederland is met name ook het meer autobiografisch getinte genre erg populair (Maaike Hartjes, etc). Deze avond probeert wat orde in de chaos te scheppen door literatuurwetenschapper Yasco Horsman en Zone 5300-hoofdredacteur Tonio van Vugt los te laten op de huidige status van de Graphic Novel. Daarnaast zijn er speciale tekentafels ingericht waaraan diverse bekende Nederlandse graphic novelists zitten, zoals Hanco Kolk die samen met zijn redacteur over Van Istanbul naar Bagdad komt vertellen en een tafel dames die laten zien en horen dat hun werk verder gaat dan klein dagelijks damesleed.
Chris Bajema presenteert de avond, Michiel van de Pol maakt een stripverslag tijdens de avond en als klapper hebben we Sonja van Hamel en band die een geheel nieuw genre demonstreren: de Draw-Clip."

Woensdag 10 november 2010, De Balie, aanvang 20.00 uur
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam.
Reserveren: 020-5535100 (16-17 uur) of www.debalie.nl.
Entree: €10,00; €8,00 (CJP/Pas65/Stadspas); €5,00 (Studentenkaart) en gratis met de SLAA-passepartout.