Sandra de Haan
La BrassBanda - Übersee
*****
(Trikont - De Konkurrent)
Deze funky brassband brengt Balkan-swing, pop en dubritmes bij elkaar tot ideale feestmuziek. De vijf vrienden uit Beieren krijgen elk gezelschap moeiteloos aan het dansen en niet alleen in de Bierkeller. Ze bestaan pas sinds 2007 en hebben al heel wat afgetoerd langs Europese clubs en festivals. Met rock, jazz, hiphop, dub en techno-invloeden klinkt hun versie van volksmuziek namelijk alles behalve oubollig. In plaats van tegen Britse of Amerikaanse voorbeelden aan te schurken, zoals al meer dan genoeg bands doen, pronken ze gestoken in Lederhosen en gebreide mutsjes met hun Beierse afkomst. Maar wel met een knipoog. In een video op YouTube stapelen ze hun versterkers, drums, tuba’s en andere toeters op een sleetje in een pittoresk Alpenlandschap. Übersee is dus off-beat in meerdere opzichten. De Zuid-Duitse teksten met rollende erren zijn wel lastig te volgen. Het lijkt soms amper meer op Duits, maar zo erg is dat niet. Het plezier komt wel over.

“Geh zur Haustür nei, s'is erst hoibe drei. Im flur da riach i scho dass jemand raucht. Du hast an Nachbarn da, er hod mein Bademantel o. A da wer i dann oiso nimmer braucht”. De liedjes zijn vrij simpel van opzet en zouden met een standaard rockbandbezetting nauwelijks iemand opgevallen zijn. Maar deze crossover is hun gouden vondst geweest, die ze uit zullen melken tot iedereen uitgefeest is. Verbeter uw humeur en beluister ze zelf op MySpace.

Reacties
Men heel erg zijn best doen om door te hebben dat hier inderdaad Duits wordt gesproken. Maar een komische muziekstijl is het zeer zeker. Ik kan mij voorstellen dat je hierop niet stil kan blijven staan.
htc hd2 (url) (mail) - 29-01-2010 12:11
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.