Alex van Bergen Bravenboer
Hunx and his punx - Street Punk
*****
(Hardly Art / Konkurrent)
‘Wat een oerlelijke album-art,’ was mijn eerste gedachte toen ik het tweede album van Hunx And His Punx bekeek. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van ze gehoord en het afgrijselijke hoesje van hun tweede plaat Street Punk was niet bepaald uitnodigend dit snel te veranderen. Gelukkig negeerde ik mijn vooroordelen. In plaats van de verwachte bak slappe herrie zonder enige ideeën en sturing, werd ik verrast door melodieuze punk en lekkere rock uit San Francisco.

Hunx And His Punx is de band van Seth Bogort vergezeld door Shannon Shaw en Erin Emslie. Het merendeel van de songs wordt geschreven door Bogort en Shaw. Daarbij valt op dat Bogort de punkkant van de band vertegenwoordigt en Shaw de toegankelijkere rocksongs voor haar rekening neemt. Persoonlijk ben ik het meest enthousiast over Shaw. Zij is in het bezit van een krachtige stem die het meest doet denken aan een mix van Debbie Harry en Joan Jett. Een beetje schor, maar helder en hard. Haar songs You Think You’re Tough en Mud In Your Eyes zijn in de kern heerlijke meezingnummers die zelfs op de radio gedraaid kunnen worden. Daarbij heeft Shaw ook humor getuige Don’t Call Me Fabulous.

Bogort laat zich overigens ook niet onbesproken en is zelfs geslaagd een moderne punkklassieker af te leveren met Born Blonde. Na een krappe twintig minuten is het album alweer afgelopen. Veel te kort natuurlijk waarvoor geen enkel excuus geldt. De tijd dat korte platen een vast onderdeel was van de punk-attitude ligt wat dat betreft ver achter ons. Het is enkel dit gegeven dat de plaat geen 4 sterren verdient. Desondanks heeft Hunx And His Punx een uitstekend album gemaakt die voor punk- en rockliefhebbers niet valt te negeren. Ook Bad Skin is in de Soundcloud te horen.