Tonio van Vugt
11 Minutes Ago info
*****
Bob Gebert
18-04-2009 16:20 Tuschinski Arthouse 5
In tegenstelling tot wat Merel Barends in haar strip hieronder suggereert, draaien er op Imagine wel degelijk films waar je je date (m/v) mee naar toe kunt nemen - dat was onder de oude naam AFFF tenslotte ook al zo. 11 Minutes Ago is zo’n film. Gemaakt voor een zakje Aldi-pinda’s en gedraaid op één dag, is dit een wondertje van slim en economisch filmmaken. Stap over het slechte geluid, het houterige acteren en het rare haar van de hoofdrolspeler (hij komt immers uit de toekomst!) heen en geef u over aan deze tijdparadoxale feelgood mindfuck.

Pack, een wetenschapper uit de toekomst (waar naast raar haar ook luchtvervuiling en seksloze voortplanting regelrecht uit het jarenvijftighandboek voor dystopieën komen) reist naar het heden om samples van onvervuilde (haha!) lucht te nemen en belandt op het huwelijksfeest van een in- en inverwend kreng (u kent ze wel uit MTV’s My Super Sweet 16). Maar er is ook het sympathieke bruidsmeisje Cynthia, en dus reist Pack vooral door de tijd om haar te kunnen blijven zien. Dat tijdreizen gebeurt echter niet in chronologische volgorde, en het ragfijne spel van oorzaak en gevolg zorgt voor de nodige verwarring onder de gasten - en de kijker. De vraag of de puzzel klopt zal waarschijnlijk pas na een tweede keer kijken beantwoord kunnen worden - en het antwoord luidt waarschijnlijk nee. Maar doet het er eigenlijk toe? Dat is het leuke van tijdparadoxen: dat ze in theorie nooit kunnen kloppen, maar wel leuke films opleveren.

Vanavond nog te zien om 20.10 in Tuschinski 5
Reacties
Vond het vooral hilarisch dat Pack zijn schone luchtmonster in het appartement vangt, waar gefeest en ongetwijfeld gerookt wordt en de dames naar een overdosis parfum ruiken. Maar een raampje open doen was waarschijnlijk te lastig voor de filmcrew die slechts een dag had om de film te draaien. Verder inderdaad zeer sympathieke productie.
Michael (url) (mail) - 22-04-2009 11:51
http://www.oakleysvaultoutletstore.org oakley vault sunglasses
http://www.coachfactoryoutletonline.in.net coach factory outlet
http://www.polooutlet.in.net polo ralph lauren outlet online
http://www.doudounemonclerpascher.fr doudoune moncler
http://www.nike-store.us.com nike factory store
http://www.pandoracharms.com.co pandora charms
http://www.michaelkors-purses.us.com michael kors purses
http://www.rolexreplicawatches.name rolex replica watches
20161224
jian zhuo (mail) - 24-12-2016 04:50
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.