Zaterdag 5 februari zullen de cartoonjockeys Ckoe en Nozzman op het slotfeest van het International Film Festival Rotterdam in De Doelen live gaan schilderen. In drie verschillende zalen zullen ze op drie panelen van 2 bij 3 meter zich te buiten gaan aan visuele invallen, opgewekt door de fijne plaatjes van DJ Okkie, de mysterieuze DJ Gusztaf en Sytze en Arnold Scheepmakers. Deze laatsten draaien de tunes waarvan u zelf nog niet eens wist dat u ze wilde horen.

Elk uur wisselen Ckoe en Nozzman van zaal. In zaal 1 zullen ze iets gaan doen met het verleden, in zaal 2 iets met het nu en in zaal 3 iets met de toekomst. Het feest vindt plaats in de Doelen van 23:00 uur tot 02:00 uur. Het feest is op het moment van posten nog niet uitverkocht, maar het kan nu snel gaan, dus wees er op tijd bij.
Sandra de Haan
Out Of Fashion
Het XL-thema trekt een breed publiek, vanaf maat 44.
Sandra de Haan
Slip of the tongue
Sandra de Haan
Zaal zeven
Als je een film van 192 minuten uitkiest raden we aan op te letten of de zaal in kwestie wel goede stoelen heeft.
Sandra de Haan
Red Westerns
Een oostblok-western, die legt de accenten net even wat anders.
Sandra de Haan
Na vier films was het wel weer even genoeg.
My Joy - Het slaperige Russische platteland vol tandeloze oude mannetjes blijkt hoe langer hoe meer een verzamelplaats van nare types. Deprimerende beginfilm zo vlak na het ontbijt.

Julien - Frans portret van zich stierlijk vervelende jongeren op het platteland. Omringd door korenvelden oefenen ze met de ghettoblaster de nieuwste technodansjes of doen een vechtcursus om ridder te worden (in volle Middeleeuwse uitrusting). Gaap!

New Jerusalem - Hoge verwachtingen ruimschoots waargemaakt: wat een mooie film! Will Oldham blijkt een dubbeltalent. Naast zingen in de neofolkband Palace Brothers en later als Bonnie Prince Billy heeft hij zich ook als acteur in de schijnwerpers gespeeld. Zijn rol in Old Joy was op het iFFR van 2007 al een hoogtepunt en ook deze hoofdrol is erg geslaagd. Hij speelt een automonteur die zich ontfermt over een zwaar depressieve Ierse collega. Hij probeert die er weer bovenop te helpen door vrij hardnekkig de liefde van God zijn kant op te sturen. Spirituele liefde kwam in Oldham’s muziek al regelmatig langs dus deze rol leek hem op het lijf geschreven. De Ierse Afghanistanveteraan, gespeeld door Colm O’Leary, is al even indrukwekkend. Weinig tekst, veel uitstraling. En natuurlijk zingt Oldham een gospelnummer bij de aftiteling.

A little closer - De jonge regisseur Matthew Petock maakt indruk met dit levensechte familieportret. Menselijk geworstel met intimiteit en de toch vrij optimistische toon houden elkaar goed in evenwicht. Levensechte en ontroerende scenes met jongens van 11 en 15 die hun sexuele onzekerheid achter bravoure verbergen. En een alleenstaande moeder heeft het ook niet makkelijk met zulke brokkenpiloten in huis. Fijne film.

Sandra de Haan
Ondertussen in de foyer...
Tussen de films door hoef je je ook niet te vervelen als je je oren open houdt.
Sandra de Haan
iFFR gaat XL? Zeg maar gerust XXL!
27-01-2011 17:00
De hele culturele binnenstad van Rotterdam lijkt dit jaar wel ingelijfd...
Sandra de Haan
Happiness is a warm ticket
Sandra de Haan
Wasted Youth info
*****
Argyris Papadimitropoulos & Jan Vogel
Griekse slackers plakken op iedereen die hun pad kruist het etiket Malaka (wanker), vrij normaal gedrag als je in 2010 een jaar of 17 bent en in Athene woont.