Jaap Verhoeven
Karate-Robo Zaborgar info
*****
Iguchi Noboru
29-01-2011 09:45 Pathé 5
Leuke film om mee wakker te worden, deze film-remake van 'Denjin Zaboga' een Japanse TV-serie uit de jaren 70. De geheim agent Daimon moet met zijn transformerende karate-motorfiets Zaborger vele robotvijanden bestrijden, ook hier! Doctor Who op z'n Japans: een film waarin iedereen vrolijk tussen goed en kwaad wervelt, en de typische manier om weer tot leven te komen is om je slechte ik te laten sterven. De Samoerai-robot blijkt een varkenssnuit te hebben om het DNA van zijn slachtoffer mee op te zuigen, de American Footballende robotmeisjes vallen aan met gevaarlijke voetbalbommen en natuurlijk ook met hun twee sterke pluspunten. Er is uiteraard een een finale met een robot van 25 verdiepingen hoog.

De aankleding van de film komt precies overeen met die van de TV-serie, wat een nogal goedkope indruk geeft. Maar we zijn hier in Japan, waar precieze namaak nogal eens een hommage aan het origineel is. Met opzet dus!


Fragment uit de originele TV-serie. Oplettende kijkers zien waar de makers van The Transformers leentjebuur hebben gespeeld.