Tonio van Vugt
Symbol info
*****
Matsumoto Hitoshi
02-02-2010 22:15 Luxor

Het is waar: hoe minder je over deze film weet, hoe beter. Wie Matsumoto Hitoshi’s vorige film Dainipponjin (Big Man Japan) twee jaar geleden zag op het IFFR, weet waar de man toe in staat is. Vermenigvuldig dat met factor 10 en u hebt ongeveer een idee van wat u te wachten staat.

Twee losstaande verhalen (een Mexicaanse worstelaar bereidt zich op voor een wedstrijd; een man - Hitoshi zelf, in de pyjama van het jaar - wordt wakker in een hermetisch gesloten witte kamer) komen in het laatste kwartier op briljante manier samen. Daarmee verklap ik echt niets, want die ontknoping valt voor een gewone sterveling niet te raden. Voorlopig de kneiterigste kneiter van het festival, met als bonus een hilarische Kiss-parodie, en als we zes sterren tot onze beschikking hadden zou ik die geven.

Symbol is zaterdag nog te zien. Besluit snel, want hoewel Luxor gisteren (anders dan op de IFFR-site staat) nog lang niet uitverkocht bleek, zou de wel eens heel snel een culthit kunnen worden. En anders moet u hem in april op Imagine: 26th Amsterdam Fantastic Film Festival gaan zien. Zone 5300 heeft het u gezegd…
Reacties
Man, ik ben nieuwsgierig... Fijn dat-ie op Imagine draait, kan ik je meteen onder het genot van een Mokums biertje vertellen wat ik ervan vond, not? (ervan uitgaande dat je er dit jaar weer bij bent uiteraard)
Merel B. - 04-02-2010 00:58
Deze wil ik nog wel eens zien, dus laten we zeggen: het is een date!
Tonio - 04-02-2010 02:47
Excellent!
Merel B. - 04-02-2010 11:04
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.