Jaap Verhoeven
Exhausted info
*****
27-01-2009 22:15 Cinerama 7
Vantevoren werden we door de programmeur gewaarschuwd dat niet iedereen de film zou uitzitten. Dat deed hij erom: dan wordt uitzitten toch een prestatie. En dat was het. Doelloze machts- en seksspelletjes verworden tot een perverse geweldsorgie als een derde gnoom er in betrokken wordt. Totdat de schaar in de kut en de tepels gezet wordt.

In de nazit vond een oudere baard dat hij gechoqueerd was door het geweld tegen vrouwen. Wat door twee andere bezoeksters ferm werd betwist. De regisseur had heel veel woorden nodig om uit te leggen dat de karakters al 'exhausted' waren aan het begin van de film. Waarna de enige vraag blijft: was het publiek bedoeld als slachtoffer/dader in de perverse machtsspelletjes van de regisseur? We don't play that game maar hebben wel respect voor de aanpak: een vijfsterrenpoging om nul sterren te halen.
Marcel Ruijters
Exhausted info
*****
Kim Gok
25-01-2009 19:45 Cinerama 2
Er is er altijd wel een film bij die er slechts op uit is de meest geharde kijker uit te dagen met pure wanstaltigheid. Dit jaar is dat dit Koreaanse zelfkantportret van een pooier en zijn hoer in een desolate industriële hel. Geen middel wordt in de kast gelaten om duidelijk te maken dat het leven zwaar kut is: waanzin, doelloosheid, zelfverminking, seks met dieren en een expliciete miskraam. In een grove korrel gefilmd uiteraard. 128 minuten kunnen lang duren, heel erg lang.