Jaap Verhoeven
Dogging: A Love Story info
*****
Simon Ellis
28-01-2009 11:45 Cinerama 2
De term 'dogging' duidt op lekker anoniem hopsen, in Nederland zou het A58-seks heten. Toch is het in dit verhaal vooral een kapstok om de het relatieperikelen van een groepje twintigers op te hangen. Typische BNN-film waarvan de open omgang met seks in de Engelse context waarschijnlijk het pluspunt is. Ook typisch BNN is: wat hilarium, geen onaffe verhaallijntjes, en geen verrassingen. Precies goed voor de doelgroep, anderen lopen een groot risico zich te vervelen.
Tonio van Vugt
Dogging: A Love Story info
*****
Simon Ellis
27-01-2009 13:15 Pathé 5
‘I don’t know what it means exactly - but I’ve seen it,’ aldus een keurige dame van middelbare leeftijd, wanneer een straatinterviewer haar vraagt of ze weet wat ‘dogging’ betekent. ‘Dogging’ is een Engels fenomeen: seks in auto’s op openbare plekken, al dan niet met publieksparticipatie. De levens van de werkeloze journalist Dan, zijn eikelige neef Rob, het bakvisje dat op het doggingforum post als ‘Horny Geordie Girl’ en de stalkende-maar-in-wezen-o-zo-romantische Jim zullen nooit meer hetzelfde zijn na een nachtje Carry On Dogging in het Lake District.

Wat een edgy document had kunnen zijn over (het gevaar van) seks met onbekenden (een resultaat van de eeuwenlange Engelse seksuele onderdrukking), is nu eerder Sleepless In Seattle voor de internetgeneratie; een romantische komedie met een sentimentele/moralistische ondertoon die gul op de lach mikt. Niet slecht, bij vlagen zelfs hilarisch, maar het gevoel dat de film nooit echt uit de startblokken komt beklijft. En wat de film in de Tiger-competitie doet, is ons eerlijk gezegd een beetje een raadsel...