*****
Nathanial Hörnblowér
28-01-2007 19:30 Luxor
Je fans een concertfilm laten maken: het is een briljant concept waarvan de enige vraag is waarom de Beastie Boys de eersten zijn die in dit tijdperk van handycams en geavanceerde mobieltjes op dit idee zijn gekomen. Vijftig fans kregen een camera met de opdracht om het concert uit 2004 in New York vanuit zoveel mogelijk verschillende hoeken vast te leggen, waarna regisseur Hörnblowér (pseudoniem van Beastie Boy Adam Yauch) ermee naar de montagetafel ging. Het eindresultaat is zeer DIY en niet gespeend van humor, want ook de opnames van een toiletganger eindigden in de montage. En hé, dat is Ben Stiller niet, daar in het publiek met een petje op zijn klep?
De Boys hebben er duidelijk zin in en de set, met de nadruk op de hiphopkant van de BB (gelukkig krijgt ook de funk en groove van Paul’s Boutique een kans), is spot-on, met een livegeluid alsof je er zelf bij bent. Helaas: een sterretje eraf voor alle nodeloze beeldbewerking achteraf, alsof Adam zojuist zijn filters in Photoshop 2.0 heeft ontdekt.
Reacties
Inderdaad jammer van de filters, gebruik van de 'pure' beelden zou ik ook beter gevonden hebben. De impact van de onbewerkte gemonteerde beelden bewijst dat het ook niet nodig is. Ga vooral niet al te ver achterin de zaal zitten, en je hebt helemaal het gevoel zelf in het concert te zitten (inclusief applaus van de filmbezoekers)!
mieke - 29-01-2007 13:06
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.