*****
Aleksi Salmenperä
28-01-2007 14:00 Doelen Jurriaanse Zaal
Fabrieksarbeider wordt werkeloos, maar houdt dit feit voor zijn vrouw verborgen. Dan gaat-ie maar aan de slag als klusjesman. De eerste klant is echter niet echt geïnteresseerd in zijn klusjes maar in zijn (seksuele) kunstjes. Direct geld, dus deze baan smaakt naar meer. Dit gaat zo door, eindelijk is er geld op de bank en het vrouwtje weer blij. Echter, het geheim blijft, en z'n vriend de taxichauffeur/pooier begint er ook genoeg van te krijgen.

Op z'n Fins wordt uiteindelijk iedereen ongelukkig, de relatie tot de verwikkelingen voel ik echter niet zo.
Reacties
Ik heb deze film op 25-1 gezien 19:30 in Cinerama 1 met regisseur.
Ik vond het een mooie film en heb 4 punten gegeven.

De regisseur benadrukte na afloop terecht dat het geen film is over een gigolo maar een psychologisch familiedrama met speciale aandacht voor de positie van de man. De erg goed acterende vader en echtgenoot Juha is vrijwel de hele film in beeld. Ik kom mij als man in ongeveer gelijke situatie erg goed identificeren met Juha. De geschetste situaties in de film zijn erg herkenbaar en humoristisch; echter misschien niet voor iedereen. Naast mij zat een jong stel (studenten?) die ik niet heb horen lachen terwijl ik vrijwel de hele film heb moeten grinniken.
De relatie van de man met zijn depressieve vrouw en zijn vriend (Olli) is goed realistisch uitgewerkt; met de vrouwen en kinderen heeft Juha moeizaam contact, met zijn vriend(en) vanzelfsprekend en natuurlijk.
Belangrijkste les voor mij was dat de man zich verre moet houden van (emotionele) vrouwenzaken want dat kunnen mannen niet vol houden zodat zij er onherroepelijk onderdoor zullen gaan. Juha zien we daarom gaandeweg de film - na iedere vrouw - in toenemende mate fysiek (en geestelijk) gewond raken.

Iemand stelde na afloop de vraag aan de regisseur waarom hij voor een happy ending had gekozen, waarop de regisseur antwoordde dat Juha er aan het einde toch niet al te florissant bijlag.

Voor mij bleef de relatie tussen Olli en Katja - de vrouw van Juha - onduidelijk. Hadden zij eerder een verhouding en een kind gehad?
Cole (mail) - 30-01-2007 11:19
20170307caihuali (mail) - 07-03-2017 04:41
Hey There. I found your blog the usage of msn. That is a very neatly written article. I’ll be sure to bookmark it and return to learn more of your helpful info.
Thanks for the post. I will certainly return.
rolex imitacion (url) (mail) - 14-03-2017 03:36
Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you may be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will come back down the road. I want to encourage you continue your great writing, have a nice morning!
replicas breitling (url) (mail) - 14-03-2017 03:37
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.