Drunkmen
Warung Mini
*****
Broodje pom á € 2,50
05-02-2005 22:05 Witte de Withstraat
Broodje pom
Het Surinaamse broodje is een handige versnapering voor het opvullen van gaatjes: tot laat op de avond verkrijgbaar op een dozijn verkooppunten in de buurt. En tijdens de volgende film kan de buurman of -vrouw gratis meenagenieten.
Het kampioensbroodje is het broodje dat smaakt zoals het eruitziet: het broodje kots.
Drunkmen
Bram Ladage
*****
Patatje gezond met á € 1,95
05-02-2005 17:08 Binnenwegplein
Patatje gezond
Een vette bek en de daaruit voorvloeiende ranzigheid wil een mens maar eenmaal per festival halen. Bram Ladage is niet wijs en bakt zijn piepers in slaolie. Onverzadigde vetzuren maken de klant onverzadigbaar, zo is de gedachte. De ranzigheid wordt toch nog waargemaakt dankzij de fritessaus 25%.
Drunkmen
Happy Sushi
*****
Chuka idako, ura maki en een lekker biertje à € 8,90
04-02-2005 22:24 Kruisplein
sushi in beweging
Rond de festivalweekends is de reguliere festivalhoreca overbelast. Snel voedsel naar binnen werken is onmogelijk, laat staan snel smakelijk voedsel. Wie in Pathé of De Doelen bivakkeert kan aperap aanschuiven aan de lopende band van Happy Sushi. Direct bij binnenkomst wordt de glazen boterham besteld, van de neon-verlichte band worden de baby-octopus en de tonijnsalade gegrist en binnen enkele seconden heeft de festivalbezoeker zonder tijd een smakelijke versnapering voor zich.
Drunkmen
Fred's Vershoek
*****
Pistolet Stolwijker oud à € 1,50
01-02-2005 12:25 Nieuwe Binnenweg
Fred's Vershoek
Op alle festivallocaties zijn broodjes x of y verkrijgbaar. Op alle festivallocaties zit op zo'n broodje behalve x of y ook een groen blaadje, een alfalfasprietje en in het ergste geval natte kledder. In de buurt van Lantaren/Venster is een alternatief zonder fratsen: een broodje kaas met kaas.
Zutman
Foyer Rotterdamse Schouwburg
*****
Biertjes, andere alcoholica en fris, voor verschillende prijzen
Schouwburgplein
Tonio op camembert
Terwijl de jeugd naar Off_Corso of dies meer zij gaat voor de laatste biets en pieces, blijft de al wat oudere hangjongere voor de afterfilmsessie de schouwburg trouw. Men kan natuurlijk gewoon blijven staan, maar men kan ook plaatsnemen op harde banken, of een beetje naloungen op één van de camemberts op een steeltje, zoals uw Zone-hoofdredacteur hiernaast op charmante wijze demonstreert. De ruimte is geoutilleerd met een rode en een blauwe lichtlijn voor eenvoudige navigatie, en de sluitingstijd wordt op niet mis te verstane wijze door de bewaking aangekondigd.
Drunkmen
Een lekker biertje
*****
1 longneck Heineken à € 2,70.
31-01-2005 22:30 Pathé
longneck
Wie geen tijd heeft om te kauwen kan de broodnodige calorieën ook in vloeibare vorm tot zich nemen. Een goudgele versnapering kost bij Pathé het idiote bedrag van twee euro zeventig. Het zoetige goedje is verpakt in een aanstellerig statiegeldloos flesje waar je alleen in het donker mee gezien wilt worden.
Drunkmen
Grand Palace
*****
Oesters met look, Sieuw Mai, Chinese broccoli en lekkere biertjes à € 15,-
30-01-2005 22:31 Schouwburgplein
Oesters Grand Palace
Ter voorbereiding op bovenstaande 'Three... Extremes', snel naar Dim-Sum restaurant Grand Palace. Uitstekende oesters, wat zutballetjes om in de stemming te komen voor de film en excuusgroente om de stevige trek te stillen.
Ook aan te raden na de film, open tot 2 uur 's nachts.
Zutman
McDonalds
*****
Hamburger, € 1,70
Binnenwegplein
Voor hen die bij de voedselvitrine te Cinerama de reprimande krijgen 'staat u wel in de rij?' terwijl de aanstaande film over 5 minuten begint, is er altijd de optie om met gezwinde tred de bioscoop te verlaten voor de McDonalds op de Oude Binnenweg. Snel, goedkoop en ook een variatie op al die 'verse ingedienten eerlijke kwaliteit'-meuk. Een handzame burger is verzwolgen voor u terug in uw stoel zit, en de voorstelling kan beginnen! (Let op: loop de Febo voorbij.)
Drunkmen
Westerkaatje
*****
Espresso + appelflap à € 3,50
29-01-2005 11:58 Pathé
Stilleven met appelflap
Westerkaatje is het redelijk alternatief in Pathé, niet alleen prijstechnisch. Fris en fruitig aangekleed is het een plek om relatief rustig te zitten, al kan die rust met de permanente tocht te maken hebben.
De espresso in karton is wat waterig, de aanbevolen hoeveelheid cafeïne wordt niet gehaald.
Drunkmen
Panini
*****
Broodje prosciutto à € 3,25
28-01-2005 18:05 Binnenwegplein
Broodje prociutto
Wie tijdens het festival overdag van of naar Cinerama moet, dient verplicht te consumeren bij Panini. Versere of betere Italiaanse broodjes bestaan niet: direct gebakken en belegd met het bestelde ingediënt. Bestrooid en bestreken met extragratis aanvullende verse parafernalia.
Drunkmen
Een lekker biertje
*****
Stapelvaasje huismerk à € 2,-
28-01-2005 02:37 Schouwburg
tijgervaasje
Grolsch sponsort het festival al jaren niet meer. In de schouwburg heeft Beck's haar complete productlijn uitgestald: longneck koelkasten en prominente tapkraantjes met ranke glazen. Bij de bar blijkt er ook een witte pomp te zijn met tijgerbier, dat uitgeschonken wordt in naamloze vaasjes. Zo kan de bezoeker ontsnappen aan een trendy imago. Prima bier, zo blijkt.
Niet verwonderlijk, nader onderzoek leert dat hier sprake is van een handige marketingtruc. Tijgerbier komt ook uit Bremen en is bovendien gelijk geprijsd.