Drunkmen
Palindromes info
*****
Todd Solondz
05-02-2005 23:15 Pathé 4
Solondz jongleert met namen en actrices om een eenvoudig verhaaltje diepgang te verschaffen. Maar het verhaaltje blijft simpel.
Solondz bedrijft de zwarte humor met een dikke negerin en blije gristenen. Dus de humor blijft gemakkelijk.
Zutman
Palindromes info
*****
Todd Solondz
05-02-2005 23:15 Pathé 4
Het pubermeisje van de hoofdrol wordt achtereenvolgens door 8 actrices gespeeld. Een gimmick die gebruikt wordt in verwikkelingen rond kinderwens en abortus. Als het te saai wordt, wordt de burleske grap niet geschuwd. De vraag blijft: stond de gimmick aan de wieg van de film of is deze er later tegenaan geplakt?
Marcel Ruijters
Palindromes info
*****
Todd Solondz
03-02-2005 10:00 Doelen JZ
palindromes 394x318
Eens een nerd, altijd een nerd. Solondz hamert het er nog maar eens in met zijn nieuwste portie tenenkrommende satire. Aviva is een bakvis die slechts één wens kent, namelijk bezwangerd raken. In 'Aldus sprak Zaratoestra' heet het dat de geest van elke vrouw oppervlakkig is en slechts naar zwangerschap verlangt. Vandaar dat Aviva door acht verschillende (totaal niet op elkaar lijkende) actrices wordt vertolkt? Hoe het ook zij, voor Aviva is het zo gepiept. Pa en ma overstuur, naar de abortuskliniek ermee! Ook zo gebeurd. Vervolgens loopt het wicht weg van huis en belandt na wat omzwervingen in het Kleine Huis op de Prairie, waar aanslagen op abortusklinieken worden beraamd. Count me in, zegt Aviva. De blijelullerige godsvrucht van Mama Sunshine en haar familie wordt prima uitgevoerd (dwz bewust krukkig geacteerd) en de gimmick van de vele gezichten van Aviva is een originele vondst, maar het is niet Solondz' beste rolprent.