Tonio van Vugt
Calvaire info
*****
Fabrice Du Welz
31-01-2005 23:15 Luxor
Stelling: Een charmezanger verdwaalt in de Ardennen en valt in de handen van een fraai zootje inteelt. Klinkt als een Waalse remake van ‘The Texas Chainsaw Massacre’, en we hadden al een Amerikaanse remake.

De toetsing: ‘Calvaire’ mag dan wel herinneringen oproepen aan ‘TTCM’ en ‘Deliverance’, het is een volstrekt originele film, en eerder een eerbetoon aan bovengenoemde films dan een flauwe rip-off, met een gelijke dosis inktzwarte humor en bloedrode horror. Van de producenten van de festivalhit ‘Aaltra’, dus dan weet u in welke hoek u het moet zoeken. Zonder al te veel weg te willen geven, kunnen we u wel verklappen dat de scène in het dorpscafé nu al de meest onvergetelijke is die we op het hele festival hebben gezien. Het verdient aanbeveling om uw vakantie in de Ardennen even met een jaartje uit te stellen na het zien van deze film, die steeds beter wordt naarmate hij zich vastbijt in het geheugen. Meesterlijk!
Reacties
Dit klinkt toch wel als een niet te missen spektakel; deze recensie en ook die van Marcel Ruijters maken wel heel erg nieuwsgierig! Hopelijk gaat hij ook na het festival draaien?! Ben benieuwd naar de dorpscafe-scene...
mieke - 01-02-2005 17:58
Gisteravond ben ik met mijn dochter naar een verrassingsfilm geweest in het Haags Filmhuis.
Toen de film (Calvaire) begon hadden we geen idee wat ons te wachten stond.
Het leek een portret te worden van een Frans Bauer -achtige Belgische zanger. Maar dat relaxte veranderde toch wel snel. Hij werd steeds mysterieuzer en spannender en daarna bloedstollend.
Als je van het dit bloedstollende genre houdt gaat hem zien.
Mijn dochter (20) vond hem te heftig en als ze van te voren had geweten wat voor film het was, was ze niet gegaan.
Ik twijfel, misschien was ik wel gegaan.
Behalve eng was de film goed gespeeld en zeker intrigerend.
Bettie van Alkemade (mail) - 26-04-2005 15:48
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.