Tonio van Vugt
The Cottage info
*****
Paul Andrew Williams
10-04-2008 20:00 Tuschinski Arthouse 4
Twee stuntelende ontvoerders en hun ‘slachtoffer’, een nachtmerrie in legging, zoeken hun toevlucht tot een hutje op de Engelse hei. Maar ze blijken niet alleen... Met Andy ‘Gollum’ Serkus en Reece Shearsmith (uit de geweldige BBC-serie The League of Gentlemen) in de mannelijke hoofdrollen is dat in potentie een recept voor een uitstekende Engelse zwarte komedie in de sfeer van pak ‘m beet de eerste twee Guy Ritchie-films, maar het aanvankelijk vindingrijke script laat het halverwege een beetje afweten, wanneer er iets te nadrukkelijk geleend gaat worden uit Amerikaanse voorbeelden als The Hills Have Eyes (en dan met name de remake). Dat The Cottage niet gaat vervelen komt door het spel van veteranen Serkus en Shearsmith en de mij onbekende Jennifer Ellison als de vuilbekkende, hard van zich aftrappende Tracey, maar ook door het enorme tempo dat gedurende 90 minuten strak wordt volgehouden. En ja, er zijn genoeg momenten voor de liefhebbers van goudeerlijke gore. Eigenlijk drieënhalve ster, maar we doen niet aan halve sterren.
Tip: blijf nog even zitten na de aftiteling, want er volgt nog een toegift.
Reacties
Oei, de legging, bestaat die nog dan... Dat klinkt inderdaad wel heel eng! Het klinkt ook alsof de ontvoerders nog spijt gaan krijgen van hun actie - een klein tipje van de sluier wellicht?
jimmy - 11-04-2008 23:00
*Wil* je een klein tipje van de sluier? Of bedoel je dat de legging een tipje van de sluier zou kunnen zijn? Die twee kledingstukken hebben echt helemaal niets met elkaar te maken hoor :-)
Tonio van Vugt - 13-04-2008 11:06
Nee, ik bedoelde echt een tipje van de sluier. Kleine hint over hoe grote spijt de ontvoerders krijgen en of het 'slachtoffer' hard terug slaat of niet. Kan dat zonder te veel spoiling?
jimmy - 16-04-2008 11:43
Milde spoiler alert: de ontvoerders krijgen spijt, het slachtoffer ook; haar grote mond wordt op de gruwelijkst denkbare manier afgestraft. En wel door een gemuteerde boer (in casu de referentie aan The Hills Have Eyes) die niet van nieuwe buren houdt. Meer verklap ik echt niet. Cryptischer kunnen we het niet maken, leuker ook niet.
Tonio van Vugt - 17-04-2008 13:49
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.