Marcel Ruijters
The King
*****
James Marsh
23-04-2006 22:00 Filmmuseum Cinerama
Night of the Hunter en Blue Velvet worden in het persbericht als vergelijkingsmateriaal genoemd. Om het kort te houden: dat is teveel eer. Jonge sociopaat zwaait af bij de marine en belaagt zijn vader, die hem en zijn -inmiddels overleden- moeder in de steek heeft gelaten. Palief is intussen in de Here, heeft een goed inkomen en een keurig gezin. Elvis Sandow zal de 'family values' op kille en methodische wijze vewoesten, om te beginnen door zijn halfzusje te verleiden en zwanger te maken. The King is een aanval op het christenfundamentalisme, maar meer nog is het de zoveelste variant op het thema van het Amerikaanse middleclass (lees: rijke) gezin dat door een rancuneuze outsider wordt belaagd. Denk aan bijvoorbeeld Cape Fear en driekwart van Stephen Kings (!) boeken. Daarbij is het allemaal tamelijk lelijk gefilmd, met saaie dialogen en van een werkelijk ingenieus meesterplan zoals bij Sympathy for Lady Vengeance, is geen sprake. Een gemiste kans en een vreemde eend in de bijt tussen alle monsterfilms en mockumentary's.
Reacties
Nou ben ik razend benieuwd waarom je de film lelijk geschoten vind. Ik ben er namelijk zeer over te spreken. Ingetogen handheld camerawerk dat het verhaal niet in de weg zit, zoals bij veel films op het festival wel het geval is. Uitstekend spel van de acteurs en wat een genuanceerd en subtiel verhaal. Mijn enige minpunt was dat het iets meer conflicten had mogen hebben. Dat weerhoud het ervan om werkelijk fantastisch en beklijvend te kunnen zijn.
Emiel Labree (url) (mail) - 25-04-2006 13:04
Tja, wat is lelijk? Functioneel is het camerawerk misschien wel, maar als je lekker gemaakt wordt met vergelijkingen met Blue Velvet en Night of the Hunter, valt het allemaal zo tegen.
Groet
Marcel - 26-04-2006 14:51
En het camerawerk vond je in die films wel mooi?
Emiel Labree (url) (mail) - 27-04-2006 18:33
http://www.oakleysvaultoutletstore.org oakley vault sunglasses
http://www.coachfactoryoutletonline.in.net coach factory outlet
http://www.polooutlet.in.net polo ralph lauren outlet online
http://www.doudounemonclerpascher.fr doudoune moncler
http://www.nike-store.us.com nike factory store
http://www.pandoracharms.com.co pandora charms
http://www.michaelkors-purses.us.com michael kors purses
http://www.rolexreplicawatches.name rolex replica watches
20161224
jian zhuo (mail) - 24-12-2016 04:50
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.