Milan Hulsing
Satan's Little Helper info
*****
Jeff Lieberman
10-06-2005 22:00 Filmmuseum Cinerama 2
Bij mij thuis geldt Jeff Liebermans ‘Squirm’ uit 1976 als de ultieme datefilm. Nadat ik het eerder probeerde met ‘Dawn Of The Dead’ en Dario Argento-films, was het uiteindelijk ‘Squirm’ die mijn vriendinnetje over de streep trok en haar zowaar tot horrorfan bekeerde. Liebermans tweede klassieker, ‘Just Before Dawn’ uit 1980, heeft ook al die elementen die ‘Squirm’ tot zo’n sympathieke film maakten: provinciaalse inteelt, horroreffecten die vooral lekker “vies” zijn (i.t.t. “ziek”), een redelijk gezonde benadering van puberale seksualiteit en een keur aan vreemde karakters. Van Lieberman hebben we sinds 1980 niets meer vernomen. Nu heeft hij dan met geld van een enthousiaste fan een poging gewaagd om de leukste aspecten van de oude horrorfilm-voor-een-tiener-publiek opnieuw leven in te blazen en hij slaagt daar wonderwel in.

Dougie, een kleine nerd die verslaafd is aan het computerspelletje ‘Satans’s Little Helper’, gaat tijdens Halloween op zoek naar de ware Satan om hem zijn diensten aan te bieden. Een buurman is zijn tuin aan het optuigen met verminkte lichamen die wel erg echt lijken. Dougie, door zijn favoriete computerspel volledig verblind voor de werkelijkheid, leidt het sujet naar zijn eigen huis, alwaar een kat-en-muis-spel aanvangt. Als een klassieke lowbudget-horrorfilm leunt de film vooral op een slim plot en vreemde karakters, zoals de permanent stonede moeder (Amanda Plummer) van het joch. De sterkste feature van de film is echter de beeldschone zus van Dougie (Katheryn Winnick), die haar seksuele aantrekkingskracht op een heel frisse en onbezoedelde manier inzet.

Dit is, zeker voor een op DV geschoten cheapie, een heel geslaagde film en het is wederom een aanrader als datefilm. Petje af, Jeff!.

Nog te zien: zaterdag 11-06 20:00 Cinerama 2.
Reacties
Nog geen reacties.
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.