Joost Vandecasteele & Jeroen Los – Bella

Bella-hiresBella ontstond als een luidop voor te lezen boek, uit de ambitie om literatuur weer spannend en urgent te maken. Bella is niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar voor NU.

Bella is het verhaal van een meisje, geboren net na het Tijdperk van de Grote Twijfel, dwalend over de Superduper Snelweg, de strook asfalt gegoten over de evenaar. Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.
Bella is een krankzinnige lachspiegel die je de vraag stelt waarom je eigenlijk lacht, een groteske glazen bol die een toekomst voorspelt die vlak om de hoek ligt. Kortom, een fantastische mix tussen sciencefiction en stand-up comedy.

Godzijdank draait de wereld vierkant. Joost Vandecasteele dompelt zich gretig onder in alle wereldse ellende en komt opnieuw boven met een indrukwekkende stapel papier, beschreven met een verhaal dat onze wereld meteen tot een melige, marshmallowzachte mietjesmaatschappij degradeert (of ophemelt, kiest u maar).’ – ****,  Focus Knack

‘De dwingende cadans van VandeCasteele’s teksten, duidelijk geschreven om te worden voorgedragen, wordt verluchtigd met fraaie illustraties van Los, die meestal ondersteunend zijn, maar soms à la Posy Simmonds als strip onderdeel van het verhaal zijn. Deze originele kruisbestuiving tussen verschillende disciplines kwam voort uit VandeCasteele’s wens om ‘literatuur weer spannend en urgent te maken’, aldus de flaptekst – een missie die alleszins succesvol blijkt. Bella is een dapper boek dat zich onttrekt aan beperkende definities: het is zowel roman als strip als stand-up comedy. […] Een dergelijk project had gemakkelijk kunnen mislukken, maar in al zijn groteske humor biedt Bella een geslaagde en snijdende analyse van onze dagelijkse werkelijkheid.’ – *****,  Zone 5300

bella-fragment

Bestel Joost Vandecasteele & Jeroen Los – Bella Joost Vandecasteele & Jeroen Los – Bella @ € 19.95
...
...