Liorah Hoek
Partners
Men keek elkaar aan en aan het geroezemoes te horen was men ontstemd. Even was de zaal filmkijkers aan het twijfelen gebracht. Zaten ze wel op de goede plek of waren ze per ongeluk beland bij een Hollywoodfilm en zou er halverwege een pauze komen, waarin zij niet veel anders konden doen dan versnaperingen kopen. Toen alsnog het logo van het filmfestival over het doek kwam was de verwarring bijna voorbij. Zouden zij het dan toch collectief gedroomd hebben?

Nee, Microsoft is partner, u hoort het goed, geen sponsor, maar partner van het filmfestival. En wat een verrot slecht huwelijk is dat. De kijkbuiskinderen van het festival zijn al gewend aan gesponsord bier, overal plakkaten met reclame en logo's van de geldaanvoerders op hun keycord, in de festivalcatalogus en bij de optiteling en aftiteling van films. De volgende grens is overschreden en zelfs de kinderen dringen nu aan op scheiding.

Het heilige doek is aangetast door een reclame die al tijden op televisie te zien is. Onooglijk, dom en vooral onfestival. Eigenlijk een soort anti-reclame. Ook als je niet elke dag moet knokken met de lurpe programmatuur van het bovengenoemde bedrijf, dan weten ze je hiermee tot woedeaanvallen aan te zetten. Thuis gaat de computer alsnog uit het raam.

Bovendien zit er nog een aardige boa constrictor onder het versgemaaide gras. Je gaat bijna geloven in samenzweringstheorieen, want de gewraakte reclamefilm draait op een of andere duistere manier niet voor elke film. Vreemd. Of toch niet?
Reacties
Ik kan me nog heel goed de reactie van een uitverkocht Luxor herinneren toen een paar jaar geleden in South Park The Musical Bill Gates standrechterlijk werd geëxecuteerd wegens het leveren van nietwerkende software aan het leger: een staande ovatie! Kennelijk zat er niemand van de festivalleiding in de zaal.
Overigens is de timing ook subliem: in zee gaan met Mickeysoft nadát de festivalsite tijdens de eerste uren van kaartverkoop niet bleek te werken wegens ontoereikende computerapparatuur. Of was het tóch een hacker? Ingehuurd door...
Johannes (mail) - 30-01-2005 11:46
Ik stel voor dat we actie gaan voeren. Iedereen die dit leest: we roepen 'Apple Apple Apple' gedurende de looptijd van de reclame met de hele zaal. Of als iemand iets beters weet.....
nadine salas - 02-02-2005 01:22
Of we laten alle mensen die Nadine heet even voor het scherm curetteren, dat kan ook.
Dreknek (url) - 06-02-2005 03:20
Heten. Nou heeft de lust zich ook weer verplaatst naar het achterhoofd. Bedankt Nadine!
Dreknek (url) - 06-02-2005 03:21
This is my first visit to your web journal! We are a group of volunteers and new activities in the same specialty. Website gave us helpful data to work. judi poker online
SEO (mail) - 05-10-2019 15:30
Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

website:

commentaar:

Geen HTML, URL's worden automatisch geconverteerd.