Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript
Wat zeur je nou?! Discriminatie gestript is een samenwerking tussen Art.1, de landelijke vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie op alle gronden, en Zone 5300. Vijftien striptekenaars en cartoonisten uit Nederland en Vlaanderen werd gevraagd om een strip of cartoon te maken over discriminatie. De deelnemende tekenaars zijn Jos Collignon, Djanko, Kim Duchateau, Farhad Foroutanian, Floor de Goede, Sandra de Haan, Maaike Hartjes, Kito, Farida Laan, Rayman, Reid, Geleijnse & Van Tol, Barbara Stok, Berend Vonk, Jan Vriends en Peter de Wit.

Het resultaat is een afwisselende expo, waarin o.a. discriminatie op basis van ras, sekse, seksuele voorkeur, geloofsovertuiging en leeftijd aan bod komen. Van de expo is een uitleenbare versie voor scholen, bibliotheken, etc. Kijk hier voor meer info.
Factsheet
  • De expo werd op vrijdag 1 februari 2008 onder grote belangstelling gelanceerd in de Amsterdamse stripwinkel/galerie Lambiek met een optreden van cabaretier/stand up comedian Rachid Larouz.
  • Naar aanleiding van de expositie zullen ook stripworkshops met als onderwerp discriminatie georganiseerd worden.