Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Wasco
Studeerde aan de AKI te Enschede en de Rijksakademie te Amsterdam. Begon in 1989 met zijn tijdschrift Wasco's Weekblad, waarvan 13 nummers verschenen. Hierin stonden de eerste afleveringen van het legendarische Apenootjes, waarvan twee boekjes verschenen. Hierna verscheen deze strip vanaf het allereerste nummer in Zone 5300. Ook is hij de geestelijk vader van Tuitel en Phiwi, die zijn uitgegroeid tot zijn belangrijkste creaties.

Wasco's illustraties zijn te bewonderen geweest in VPRO Gids en MUG. Tegenwoordig maakt hij regelmatig illustraties voor Vrij Nederland en geeft hij vooral zijn eigen boeken uit via zijn mini-uitgeverij Microbe, zoals vier nieuwe Wasco's Weekbladen, I-BOOK en De Wasco Lijn,
Factsheet
  • Wasco werd bekend met Wasco's Weekblad, dat daadwerkelijk elke week uitkwam en dat hij zelf per fiets bij zijn abonnees in Amsterdam e.o. bezorgde.
  • Ook is Wasco de uitgever en ontwerper van de erotische boeken van Wanda Scott, de tekenares van Dottie Wervelwind, De Fantoma Reeks, Wanda's X-Rated Drawings en Jungle Meisje en de Geheime Grot.
  • Hij zingt bij gelegenheid in zijn band Hevea.
Disciplines: Strip, Illustratie