Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Auteurs

Veeltekenaar Albo Helm heeft een indrukwekkende staat van dienst. Al in de jaren '70 publiceerde hij in het legendarische striptijdschrift Tante Leny Presenteert, en zijn Benjamin Croquette was jarenlang de held van FNV Magazine. Hedendaagse lezers kennen hem van zijn politieke satires in Vrij Nederland.

Disciplines: Strip, Cartoon, Illustratie, Logo, Scenario

André Slob (É) zoekt in zijn werk naar de essentie van wat strips voor hem inhouden, de poëzie in het beeldverhaal. Hij doet dat met een heldere en zeer trefzekere stijl.

Disciplines: Character, Illustratie, Cartoon, Strip, Karikatuur, Vormgeving

Heel Zeeland lijkt verstoken van stripauteurs. Héél Zeeland? Nee, in een kleine nederzetting nabij Vlissingen houdt één man zich moedig bezig met het maken van beeldverhalen...

Disciplines: Strip, Illustratie, Stripworkshop

U kent hem misschien ook als Liefdesspelonk Vonk a.k.a. Sparks Lovecavern, in welk geval u hem waarschijnlijk ook hebt zien zingen in zijn gouden Elvispak. Maar bovenal is Berend een oorspronkelijke cartoonist, begenadigd stripverteller en fijnzinnig illustrator.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon

Deze jonge illustrator en stopmotion- en Flash-animator (je spreekt zijn naam uit als 'koe') werkt o.a. voor MTV, Llink, Vara, Justitie, Lowlands/Mojo, Malmberg, De Effenaar, CJP Magazine en Okki. . Enkele korte animatiefilms van zijn hand draaiden op verschillende internationale filmfestivals.

Disciplines: Animatie, Strip, Cartoon, Live tekenen

Voor strips, cartoons en illustraties in zwart-wit en in kleur, geschilderd of digitaal ingekleurd, moet u bij deze Groninger zijn. Zijn tekenstijlen varïeren van realistisch tot karikaturaal, zijn strips hebben een hang naar het fantastische.

Disciplines: Strip, Illustratie, Karikatuur, Schilderen, Cartoon, Live tekenen

Deze striptekenaar en illustrator uit Berlijn heeft een voorliefde voor horror en fantasy, al kan hij ook zeer realistisch werken. Zijn fabelachtig gedetailleerde tekentechniek roept Lovecraftiaanse visioenen op, in een stijl die aan Erik Kriek en Peter Pontiac doet denken. Hij maakt tevens animaties en art work voor computer games.

Disciplines: Illustratie, Strip, Animatie, storyboards, Karikatuur

Vlaams absurdisme op zijn best. Kim is schepper van het konijn Madelfried, Esther Verkest, antiheld Gaatetman en de bij Zone 5300-lezers bekende Aldegonne.

Disciplines: Strip, Cartoon, Tekst, Illustratie, Scenario, Schilderen, Live tekenen

Naast redacteur en recensent bij Zone 5300, waarvoor hij ook vertalingen en bewerkingen doet, is deze sinds een aantal jaren in Rotterdam wonende Limburger bovenal een zeer productief illustrator en stripauteur, met een indrukwekkende hoeveelheid uitgaves op zijn naam.

Disciplines: Strip, Illustratie, Tekst, Karikatuur

Marissa Delbressine is in 2008 afgestudeerd met een master in animatie aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht. Zij woont in Limburg en is werkzaam als animator en striptekenares. Ze verzorgt ook workshops op het gebied van animatie, striptekenen en manga.

Disciplines: Animatie, Stripworkshop, Strip

Een man van weinig woorden, deze voormalige zeebodemonderzoeker-per-duikboot; in zijn fraaie tekstloze stripjes voeren visuele verrassingen de boventoon, en ook zijn illustraties mogen er meer dan zijn.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Karikatuur

Merel Barends (1980) studeerde Dramaschrijven en Illustratieve Vormgeving aan de HKU. In het schrijven en tekenen van beeldverhalen vond ze de ideale combinatie tussen haar twee passies: taal en beeld.

Disciplines: Character, Illustratie, Strip, Stripworkshop, Scenario

Een Vlaamse tekenaar die zich niet beperkt tot één discipline. Rayman werkt vlot, helder en snel. Strakke deadlines zijn geen probleem.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Scenario, Schilderen

Omdat hij op de academie altijd onberispelijk gekleed ging, werd hij al gauw Dandy Raffe genoemd, een naam die hij sindsdien trots voert. Niet alleen zijn snit, maar ook zijn werk en zijn gevoel voor humor zijn van een uiterst verfijnde klasse.

Disciplines: Illustratie, Strip

Illustrator, cartoonist en striptekenaar, met als specialiteit (educatieve) cartoons, pictogrammen en mengvormen van illustratie en infographic. Zeer gewaardeerde specialiteit: Sandra kan met heel korte deadlines werken.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Infographics

Cartoonist, illustrator, striptekenaar, tekstschrijver, programmeur en muzikant. Is er dan iets wat hij niet kan? Jawel, voor voetballen heeft hij niet in het minst aanleg.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Logo, Character, Tekst, Redactie

Deze productieve illustrator, animator en cartoonist is werkzaam voor onder andere KRO's Mikro Gids en TV Studio, FNV, Milieudefensie en VPRO's Noorderlicht. Waa's stijl varieert van kleurrijk niks-aan-de-hand tot ingetogen zwart-wit.

Disciplines: Cartoon, Animatie, Strip

Enigmatische auteur van o.a. Apenootjes (het Nederlandse antwoord op Peanuts) en Tuitel en Phiwi. Wasco's werk ademt een even moderne als nostalgische sfeer, en heeft niet zelden een poëtische inslag.

Disciplines: Strip, Illustratie

Projecten

In de eerste week van maart 2006 lag hij door heel Amsterdam verspreid: de Amsterdam Weekly Comics Issue , samengesteld door door Zone 5300-redacteur Tonio van Vugt.

Disciplines: Redactie, Strip, Cartoon

Voor de Daily Tiger, dagkrant van het International Film Festival Rotterdam (IFFR), leverde Zone 5300 acht van de tien cartoonisten.

Disciplines: Cartoon, Strip

De Algemene Bond Uitzendondernemingen geeft een magazine uit voor de aangesloten uitzendbureaus: Reflex. De redactie wilde graag een soap-achtige kantoorstrip; opportunity knocks voor kantoorhumorfan Sandra de Haan.

Disciplines: Strip

Ruim 10 jaar na de succesvolle uitleenexpositie Racisme gestript heeft Zone 5300 op uitnodiging van Art.1, de landelijke vereniging ter voorkoming en bestrijding van discriminatie op alle gronden, een nieuwe expo samengesteld. Maar liefst vijftien cartoonisten en striptekenaars leverden een gloednieuwe bijdrage.

Disciplines: Exposities, Cartoon, Strip