Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Sandra de Haan
In 1992 is ze afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie en sindsdien aan de slag voor diverse grafisch ontwerpers en uitgevers vanuit haar studio in Oud-Charlois, Rotterdam. Specialiteit: educatieve illustraties, cartoons over de actualiteit. Ze tekent daarnaast strips en gaf vier bundels in eigen beheer uit onder de titel Teevee Blablazee. In 2010 kwam er een verzamelalbum bij Collectie Zone 5300 uit, getiteld Hokjesdenken. Ook de stripserie Brom & Vlieg is van haar hand.

Opdrachtgevers, opgelet: ze kan met zeer korte deadlines werken (bijvoorbeeld 2 dagen), wat in hoge nood goed van pas kan komen. Ze heeft gewerkt voor o.a. Voedings Centrum, JSW Magazine (voor basisschooldocenten), Reflex magazine (Algemene Bond Uitzendondernemingen), Milieucentrum Rotterdam, Trimbos Instituut, Paper Dreams, Womeninc.nl, NurseStation (van de VVAA), RotterdamV en de Piratenpartij. Ook voor educatieve uitgeverijen: Malmberg, Noordhoff, Cito, Zorn, Edu Actief en de CED Groep. Ze illustreerde lesboeken voor basisscholen, voortgezet onderwijs en volwassenen.
Factsheet
  • Sandra publiceert politieke cartoons op de opiniesite Joop.nl van de VARA.
  • Sinds 2005 is ze ook muziek- en webredacteur van Zone 5300.
  • Publiceerde in 2007 een tiendaagse dagboekstrip in de Daily Tiger tijdens het International Film Festival Rotterdam.
  • Voor Reflex , het vakblad voor de uitzendbranche, maakt ze een kantoorsoap in stripvorm over consulente Wanda.
  • Sandra heeft affiniteit met de milieubeweging en tekent graag bij items over klimaat en milieu. Ze is vrijwilliger bij Stichting De Bomenridders , maakt daar bomencartoons voor en beheert hun Facebook en twitter-accounts.