Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Rik van Schagen
Liever geen stresserende loopbaan in de architectuur, maar meer vrijheid, creativiteit en sneller resultaat: daarom kiest Rik op de Willem de Kooning Academie voor Computer Graphics. Net als op de HTS-Bouwkunde zit hij weer achter een computer, maar is nu wél in zijn element: lekker vlakverdelingen programmeren en letters en logo’s ontwerpen. Tijdens zijn studie loopt hij stage bij NRC Handelsblad waar hij geboeid raakt door infographics. Sindsdien geven makers van krant, tijdschrift en bedrijfsblad hem de krappe deadline die hij nodig heeft.

Riks opdrachtgevers vragen infographics, kaarten, grafieken, pictogrammen, beeldmerken en illustraties. Ook komt het voor dat een uitgever zijn uitgave een vrolijke noot wil geven. Opdrachtgevers en publicaties: o.a. Het Rembrandthuis, Samsom, Choice, NRC Handelsblad, Bondgenoten, Nuon, Shell, PricewaterhouseCoopers, Gemeente Amsterdam, ABN Amro.
Factsheet
  • Rik is in de eerste jaren van Zone 5300 nauw betrokken geweest bij de redactie en vormgeving, en tevens bedacht hij de naam voor het tijdschrift.
  • Hij is ook medeoprichter van het legendarische ondergrondse humortijdschrift Barwoel, voorloper van Zone 5300.
  • Rik bedenkt ook wel eens cartoons die hij vervolgens door een bevriende illustrator laat uitwerken.