Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Marissa Delbressine
Marissa Delbressine (1982) is in 2008 afgestudeerd met een master in animatie aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht. Zij woont in Limburg en is werkzaam als animator en striptekenares. Ze verzorgt ook workshops op het gebied van animatie, striptekenen en manga. In deze verwante disciplines heeft zij door de jaren heen verschillende prijzen gewonnen en haar tekenfilms zijn op nationale en internationale filmfestivals vertoond.

Behalve als tekenaar is Marissa ook organisatorisch al een aantal jaren actief in de striptekenwereld. In 2004 richtte zij de op manga geïnspireerde small press-striptekengroep 'OpenMinded' op die zich onder andere specialiseert in romantische verhalen voor en door vrouwelijke lezers. Sinds 2006 maakt ze zich sterk voor Mangafique!, een samenwerkingsverband dat de nieuwe generatie mangatekenaars onder de aandacht brengt op stripbeurzen en evenementen.
Factsheet
  • Tijdens haar stage bij de Brussels animatiestudio 'Walking the Dog' werkte ze mee aan de featurefilm Brendan and the Secret of Kells.
  • In 2009 kreeg zij van het Fonds voor Beeldende kunsten, Vormgeving en Bouwkunst een subsidie voor het graphic novel project Itshou waaraan zij drie jaar gaat werken met scriptschrijvers Willem Ritstier en Pieter van Oudheusden.
  • Voor de Duitse uitgeverij Fireangels ontwikkelt zij samen met scriptschrijfster Anne Delseit een lange mangaserie in het Japanse boys' love-genre.
  • In 2010 behaalde haar strip Wisselgesprek de shortlist voor de Benelux Beeldverhalen Prijs. In 2011 eindigde Twee voor de prijs van een op de long list en in 2012 won zij de derde prijs met de korte strip Modelgezin.
  • Sinds 2009 is zij betrokken bij de stichting Yaoi en Yuri Conventie die een jaarlijkse anime-conventie organiseert rondom de boys en girls love-genres.
  • Haar 24 hour comic Zonderling heeft de shortlist gehaald van de Plastieken Plunk 2010.
  • In 2011 won zij de Dutch Manga Award in de categorie Original Story met haar boys love verhaal Coined 2 en in 2012 won zij vervolgens de Dutch Manga Award in de categorie Fan Story met haar fancomic Judas Baptiste naar de populaire mangaserie Kuroshitsuji / Black Butler.
  • In 2012 startte haar nieuwe serie WARD in nummer 24 van EPPO, op scenario van Willem Ritstier, inkleuring door Shanna Paulissen. Deel 1 Gestrand zal in 15 afleveringen elke twee weken verschijnen.
  • Ze deed verder oa. mee aan Filmfanfare, Mooi is dat, Xwashier en Graphic Poem. Op animatiegebied maakte ze een vijftal jeugdboektrailers voor Jeugdliteratuur nu, een programma van SchoolTV bij de NTR ter bevordering van lezen in de brugklas.