Snel contact


Mail, schrijf of bel:
agentschap@zone5300.nl
Postbus 56660
1040 AR Amsterdam

Disciplines
Auteurs

Veeltekenaar Albo Helm heeft een indrukwekkende staat van dienst. Al in de jaren '70 publiceerde hij in het legendarische striptijdschrift Tante Leny Presenteert, en zijn Benjamin Croquette was jarenlang de held van FNV Magazine. Hedendaagse lezers kennen hem van zijn politieke satires in Vrij Nederland.

Disciplines: Strip, Cartoon, Illustratie, Logo, Scenario

André Slob (É) zoekt in zijn werk naar de essentie van wat strips voor hem inhouden, de poëzie in het beeldverhaal. Hij doet dat met een heldere en zeer trefzekere stijl.

Disciplines: Character, Illustratie, Cartoon, Strip, Karikatuur, Vormgeving

Argibald, cartoonist en illustrator, heeft zich met zijn zeer eigenzinnige stijl en door Gummbah en Kamagurka geïnspireerde humor al in menige kijker gespeeld, waaronder die van de lezers van Pulpman en Van Speijk.

Disciplines: Cartoon, Illustratie, Live tekenen, Stripworkshop

Heel Zeeland lijkt verstoken van stripauteurs. Héél Zeeland? Nee, in een kleine nederzetting nabij Vlissingen houdt één man zich moedig bezig met het maken van beeldverhalen...

Disciplines: Strip, Illustratie, Stripworkshop

U kent hem misschien ook als Liefdesspelonk Vonk a.k.a. Sparks Lovecavern, in welk geval u hem waarschijnlijk ook hebt zien zingen in zijn gouden Elvispak. Maar bovenal is Berend een oorspronkelijke cartoonist, begenadigd stripverteller en fijnzinnig illustrator.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon

In het werk van illustrator Chuck Groenink speelt het fantastische element een grote rol, van sferische linoleumsnedes bij de sprookjes van Grimm tot nachtmerrieachtige interpretaties van Alice in Wonderland.

Disciplines: 3D-illustratie, Illustratie

Voor strips, cartoons en illustraties in zwart-wit en in kleur, geschilderd of digitaal ingekleurd, moet u bij deze Groninger zijn. Zijn tekenstijlen varïeren van realistisch tot karikaturaal, zijn strips hebben een hang naar het fantastische.

Disciplines: Strip, Illustratie, Karikatuur, Schilderen, Cartoon, Live tekenen

Over de tentoonstelling Met Stip in het GEM (Den Haag, 2006), schreef de Telegraaf: 'Schaterlachen in het museum. Dat gebeurt je niet elke dag, want kunst kan een ernstige zaak zijn. Maar de jonge kunst op deze tentoonstelling is bij vlagen zo geestig, dat je mondhoeken vanzelf omhoog krullen. Bijvoorbeeld bij de karikaturale tekeningen van Evalien Lang, die de tikje sneue en schaamtevolle kant van de mensheid goed in beeld brengen.'

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Karikatuur

Deze in Nederland wonende Iraanse cartoonist verrijkte met zijn werk de pagina’s van vele nationale dagbladen en magazines (Algemeen Dagblad, Vrij Nederland) en internationale (La Voce, Don Quichotte). Niet alleen hebben zijn politieke cartoons vaak een poëtisch karakter, ook zijn naam is als een gedicht: Farhad Foroutanian.

Disciplines: Cartoon, Stripworkshop, Illustratie, Live tekenen

Deze striptekenaar en illustrator uit Berlijn heeft een voorliefde voor horror en fantasy, al kan hij ook zeer realistisch werken. Zijn fabelachtig gedetailleerde tekentechniek roept Lovecraftiaanse visioenen op, in een stijl die aan Erik Kriek en Peter Pontiac doet denken. Hij maakt tevens animaties en art work voor computer games.

Disciplines: Illustratie, Strip, Animatie, storyboards, Karikatuur

Dit Deense tekentalent woont en werkt in Londen, maar is hard bezig Nederland te veroveren. Zijn verbluffend gedetailleerde schildertechniek is niet alleen in kinderboeken te zien, maar ook in toonaangevende kranten en bladen in diverse landen. In zijn illustraties gaan sprookjesachtige fantasie en realisme hand in hand. Eyecandy van de bovenste plank.

Disciplines: Illustratie, Schilderen, Character

Vlaams absurdisme op zijn best. Kim is schepper van het konijn Madelfried, Esther Verkest, antiheld Gaatetman en de bij Zone 5300-lezers bekende Aldegonne.

Disciplines: Strip, Cartoon, Tekst, Illustratie, Scenario, Schilderen, Live tekenen

Naast redacteur en recensent bij Zone 5300, waarvoor hij ook vertalingen en bewerkingen doet, is deze sinds een aantal jaren in Rotterdam wonende Limburger bovenal een zeer productief illustrator en stripauteur, met een indrukwekkende hoeveelheid uitgaves op zijn naam.

Disciplines: Strip, Illustratie, Tekst, Karikatuur

Deze vormgever maakt haarscherpe infographics, illustraties en pictogrammen voor publiekstijdschriften en business to business. Ook zeer geschikt voor het web.

Disciplines: Animatie, Character, Illustratie, Infographics

Een man van weinig woorden, deze voormalige zeebodemonderzoeker-per-duikboot; in zijn fraaie tekstloze stripjes voeren visuele verrassingen de boventoon, en ook zijn illustraties mogen er meer dan zijn.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Karikatuur

Merel Barends (1980) studeerde Dramaschrijven en Illustratieve Vormgeving aan de HKU. In het schrijven en tekenen van beeldverhalen vond ze de ideale combinatie tussen haar twee passies: taal en beeld.

Disciplines: Character, Illustratie, Strip, Stripworkshop, Scenario

Bestookt sinds 2001 het web met venijnige cartoons, waarbij niets of niemand ontzien wordt. Hij is een veelgevraagd illustrator en werkt voor o.a. Radio 538, nrc.next, Veronica Magazine, Wegener Dagbladen, Rotterdampas, Louder, Digifoto PRO en Technisch Weekblad.

Disciplines: Illustratie, Cartoon

Een Vlaamse tekenaar die zich niet beperkt tot één discipline. Rayman werkt vlot, helder en snel. Strakke deadlines zijn geen probleem.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Scenario, Schilderen

Le Corbusier of een Caravaggio achterna? Nee, toch maar niet. Na de HTS-Bouwkunde, vol rechte lijnen, regels en formules, koos Rik voor de Willem de Kooning Academie en specialiseerde zich in illustratie en computergraphics.

Disciplines: Infographics, Illustratie, Logo

Omdat hij op de academie altijd onberispelijk gekleed ging, werd hij al gauw Dandy Raffe genoemd, een naam die hij sindsdien trots voert. Niet alleen zijn snit, maar ook zijn werk en zijn gevoel voor humor zijn van een uiterst verfijnde klasse.

Disciplines: Illustratie, Strip

Illustrator, cartoonist en striptekenaar, met als specialiteit (educatieve) cartoons, pictogrammen en mengvormen van illustratie en infographic. Zeer gewaardeerde specialiteit: Sandra kan met heel korte deadlines werken.

Disciplines: Illustratie, Cartoon, Strip, Infographics

Cartoonist, illustrator, striptekenaar, tekstschrijver, programmeur en muzikant. Is er dan iets wat hij niet kan? Jawel, voor voetballen heeft hij niet in het minst aanleg.

Disciplines: Illustratie, Strip, Cartoon, Logo, Character, Tekst, Redactie

Enigmatische auteur van o.a. Apenootjes (het Nederlandse antwoord op Peanuts) en Tuitel en Phiwi. Wasco's werk ademt een even moderne als nostalgische sfeer, en heeft niet zelden een poëtische inslag.

Disciplines: Strip, Illustratie

Projecten

De organisatie van de Agrarische Dagen Someren zocht met spoed een vormgever voor hun publiciteitscampagne (posters, advertenties, relatiekaarten). Geen enkel probleem voor ons.

Disciplines: Illustratie, Vormgeving

De organisatie van de Agrarische Dagen Someren hernieuwde wegens een succesvolle samenwerking en geslaagde publiciteitscampagne in 2005 de samenwerking met Zone 5300 voor posters, advertenties en relatiekaarten.

Disciplines: Illustratie, Vormgeving

Net als bij voorgaande edities in 2005 en 2008 van de Agrarische Dagen Someren, is ook voor de editie van 2010 aan Zone 5300 gevraagd te zorgen voor het drukwerk en advies in de publiciteitscampagne.

Disciplines: Illustratie, Vormgeving

Art.1 benaderde Zone 5300 met het verzoek om een kleurplaat te ontwerpen voor het scholenproject [ÉÉN], een project waarin scholen openlijk stellingnemen tégen discriminatie en intolerantie op alle in de wet genoemde gronden, zoals afkomst, sekse, leeftijd, godsdienst, etcetera. Rayman, met zijn heldere tekenstijl en vrolijke karaktertjes, was dé man voor deze klus.

Disciplines: Illustratie

Voor haar ledenkalender van 2006 benaderde omroep BNN Zone 5300 voor cartoons en illustraties. Het thema: Ik hou van Holland. Wat in de BNN-praktijk neerkwam op: Seks en Holland. Inclusief Koninklijke Kijkdoos.

Disciplines: Cartoon, Illustratie

Evalien Lang zet met haar illustraties Bibliotheek Rotterdam in de spotlights.

Disciplines: Illustratie

In 2005 onderging het tijdschrift MacFan een lichte makeover. Ook de cover, en dan vooral het illustratiewerk, kreeg een facelift. Ons werd gevraagd om een selectie te maken van illustratoren.

Disciplines: Illustratie

Het Stripfestijn op het Scheffersplein vindt traditiegetrouw elk oneven jaar plaats in Dordrecht. Voor een viertal edities verzorgden wij het beeld.

Disciplines: Illustratie, Vormgeving